Sivut

tausta

31.12.2010

2010 - huh, mikä vuosi!

2010


Tammikuu
Crayon lukee ylioppilaskirjoituksiin kuusi tuntia päivässä, valmistelee penkkariasua, tekee mediadiplomia ja elää vain ja ainoastaan koululle. Muuta elämää ei ole. Konetta ei saa avata, kavereita näkee tarpeeksi koulussakin, ei saa hukata kallista luku-aikaa! Leikkikää te muut lapset vaa siel ennätysmäärässä lunta, mä nään sen iha hyvi tost ikkunastaki!



Helmikuu
Penkkarit oli ja meni. Abiristeilyllä oli hurjan hauskaa. Päässä pyöri vain munuaisen toiminta ja genomit. Crayon lukee niin paljon, että aina jossain vaiheessa päivää alkaa huimata ja päässä kuuluu outoa surinaa, mut hei, enää alle kaks kuukautta aikaa lukea, käytetään kaikki aika hyödyks! Turha sitä on sit jälkeenpäin itkeä huonot paperit kourassa, et miksei lukenut.



Hiihtolomalla Crayon ostaa uuden läppärin, kun vanha pöytäkone lahos. Sims 3 pyörii siinä kuin unelma. Crayon retkahtaa ja pelaa simsiä puolet hiihtolomasta. Sen jälkeen palataan kirjojen pariin, ja yritetään taas unohtaa, mitä hauskanpito tarkoittaa, jottei tulisi uusia retkahduksia. Täytyy lukealukealukea, se on kivaakivaakivaaaaaa!

Maaliskuu
Viimeiset pinnistykset koulun kylmässä salissa. Majoneesileivät on masussa, paperiin kirjoitettu kaikki tieto, mitä pään sisältä löytyi. Tyhjä olo. Mitäs nyt? Maailma on avoin ja mikään ei estä Crayonin vapautta! Ai, ne pääsykokeet. Mihinkäs sitä edes tuli haettua? Ai tollasiin, no kai nää ennakkotehtävät pitää sit tehdä...


Huhtikuu

Crayon piirtää ja maalaa seuraavat kaksi viikkoa hiki hatussa unelmiensa keittiötä, omakuvaansa, lautapeliä ja ties mitä. Työt näyttää tasan niin laadukkailta, että ne päätyvät kys. koulujen takan sytykkeiksi. Olisi kannattanut vaan piirtää yhdeksälle eri paperille tikku-ukot ja pistää ne postiin. Hmm, mut ehkä ne muut hakijat on tänä vuonna tosi huonoja, ehkä sittenkin pääsen?



Toukokuu

No nyt! Vapaus! Aurinko paistaa ja elämä hymyilee! Puolet päivästä menee nukkumiseen, loput simsin pelaamiseen ja yo-juhlien suunnitteluun. Crayonilla ei koskaan ole ollut niin isoja juhlia, siitä tulee ihan mahtavaa! Huimat 20 ihmistä on kutsuttu!


Kesäkuu

Bileet! Surullisia hetkiä kirkossa, eron aika. Kaikki ihanat ihmiset lähtevät omille teilleen. Kiitos että opetitte mut arvostamaan itteeni. Kiitos että opetitte mut arvostamaan muita. Sitä on Juhiksen henki. Mahtavia hetkiä kirkon ulkopuolella! Me ollaan hei ylioppilaita, viisaimmista viisaimpia! Ohi on! Prinsessahetkiä kotona. Hei kaikki, mulle lahjat! Pöydällä kolmee eri sorttii muffinsseja, saisko olla mansikkakuoharii vaiko vadelmalimua? "Crayooooon, tules ulos kuvattavaks" "Oota, otan mun kynsist eka kuvan!"



Crayon postaa kuvat kynsistään eräälle foorumille ja saa hyvää palautetta. Crayonin ihanat ystävät ovat kaikonneet ties minne, ei niitä enää seura kiinnosta, koska Crayon erakoitui talveksi lukemaan. Crayon kaipaa ihmisiä ja perustaa blogin.



Pian on tutkailtu monet muiden kynsiblogit. Crayon tahtoo kokeilla itsekin jotain muuta, kuin yksiväristä lakkausta. Tuloksena Paavo Pesusieni-kynnet, joissa lakkana Models Ownia. Ekat Models Ownit olivat Top Turquoise, Jade Stone ja Pink Explosion.



Kaikista kouluista tulee kieltävät päätökset. Crayon on tyhjän päällä. Ei kesätöitä, eikä opiskelupaikkaa. Great! No, blogataan sitten!

Heinäkuu

Mikäs tässä blogatessa ja koneella ollessa. Kivasti tää kesä näinkin menee. Mä mitään ulkoilmaa kaipaa, enkä ystäviä, pöh ja pah! Kivaa kuvata auringonnousuja neljältä yöllä ja mennä siitä parin tunnin päästä nukkumaan. Ebaysta kotiutuu paljon lakkoja, timantteja ja muuta jännää.





Elokuu
Koulut alkaa ja Crayon möhmöttää koneella naureskellen muille työssäkäyville ja koululaisille. Crayonin äitiä ei naurata. Crayon alkaa hakea epätoivoisesti töitä. Samalla ehtii hyvin järjestämään kimppatilauksen Models Ownilta.



Ihan kaikki ei itselle jäänyt, mutta mukava määrä kuitenkin.



Syyskuu
Kuukauden työnhaun jälkeen Crayon valittaa netissä, miksei vois päästä vaiks päiväkotiin töihin. Kaupan kassa ei houkuttele, ei vaikka siit sais tuplasti enemmän rahaa. Nina rientää apuun ja ehdottaa työharjoittelua. Hän on päiväkodissa töissä ja siellä voitaisiin kenties kaivata apulaista... Taistelu työkkärin kanssa alkaa. 

Lisäksi Crayon toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja ilmoittautuu aikuisbalettiin.



Lokakuu
"Täytä lomake 874h, 9782934ss, wkrhsr878w374w38 ja w9rfs9fnfff. Yksi ruksi väärässä kohdassa, aloita alusta. Jaa, vanhemmillas on firma. Tässä viis lappua lisää. Ne on täyttä hepreaa, mut täytäs silti. Joo, nyt on kaikki laput kasassa, me aletaan käsitellä niitä. Joooo, Pirjo lähti just vapaalle ja se on ainoo ketä voi laittaa leiman tohon lappuun. Se tulee viikon päästä. No hups, nyt me hukattii se yks lappu, täytäks uudellee..." Ja viimein lokakuun ensimmäisenä Crayon pääsee aloittamaan päiväkodissa. Aluksi kuolan määrä hirvittää, eikä kakkapöksyjen pyllynpesu ole kovinkaan hehkeetä, mutta pian se kaikki on rutiinia!



Ja Pökke kuolee. :(



Marraskuu

Crayonilla on hauskaa! Töissä saa muiden hommien ohessa järjestää temppuratoja, askarrella ja lakkailla työkaverien kynsiä. Blogi saa uusia lukijoita tasaiseen tahtiin. Crayonilla on myös pitkästä aikaa oikea ystävä, Nina, joka on pelottavan samanlainen kuin Crayon. Lisäksi suunnitteilla on myydä yhdessä kynsikoristelutarvikkeita. Elämä tuntuu ihanemmalta kuin koskaan!


+


Joulukuu

No, sama meno jatkuu. :D Mitäs tässä sen kummempia. Työharjottelu jatkuu ens huhtikuuhun, bloggailu maistuu viel puolen vuoden jälkeenkin ja uusi vuosi odottaa! Hirveesti oon oppinu tänä vuonna uutta. Lasiviilan ja kynsinauhaöljyn tarpeellisuuden, pliét ja tuttipullojen täytöt... Opin varmasti puolessa vuodessa yhtä paljon, ku lukiossa kolmessa vuodessa!



2011
Mitäköhän uus vuos tuo tullessaan? Alustavia suunnitelmia ainakin on. Keväällä täytyy taas hakea opiskelemaan, ulkomaille olis kiva lähtee ekaa kertaa elämässäs, 20 vuotta tulee täyteen ja sit on kriisin paikka, kesällä olis kiva lähtee au pairiks jonnekin. Syksystä ei sit olekaan vielä mitään tietoa. Kattellaan mitä elämä tuo tullessaan. Yks on kuitenkin varmaa. Kynsien lakkailu jatkuu. Toivottavasti ideoita riittää, ja aikaa ideoiden toteuttamiseen. :)

Kynsiasioista tästä vuodesta jäi mieleen ykkösenä Models Ownit. Keväällä näin niitä ekan kerran jossain blogeissa ja luulin niiden olevan jo mennyt juttu. Onneks niitä sit Seppälästä löytyi kesällä, ja nyt se onkin mun yks suosikkimerkki! Toinen juttu on graffitilakka. Se tuli suosioon tossa syksyllä ja se oli hyvin monella ostoslistalla. Se jako kynsikansan puoliksi, osa rakastui, osa haukkui lyttyyn. Mä kuulun rakastuneisiin. :) Kynsiblogeja on myös tullut paljon lisää Suomeen. Johtuneeko siitä se, et kaupoissa on yhä enemmän saatavilla lasiviiloja ja koristelulakkoja? Saas nähdä mitä ens vuonna kynsilakkamerkit keksivät!



Millainen maku teille jäi tästä vuodesta? :)

12 kommenttia:

  1. Sinullahan on ollut mielenkiintoinen vuosi siitä lähtien kun kesäloma alkoi. Mun vuosi pikakelauksella:
    Tammikuussa Ciessen ensimmäinen lemmikki syntyi Ciessen tietämättä.
    Maaliskuussa Ciesse sai ensimmäisen lemmikkinsä, pienen venäjänkääpiöhamsteri talvikon Vatun. Vattu on väriltään helmiäissafiiri.
    Kesäkuussa loma alkoi.
    Elokuussa koulut alokoi.
    Syyskuussa kiinnostuin kynsistä.
    Joulukuussa hankin ensimmäiset fimoni.
    Ihan mukava vuosi minulla on ollut. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. tää oli tosi kiva postaus :) mielenkiintoinen ja hauska :D Miten ne kirjotukset sitten lopulta meni?

    VastaaPoista
  3. Ihanan elämänmakuinen postaus! Pitäisi itsekin katsahtaa taaksepäin nyt kun pahin hässäkkä on takana... Hyvää uutta vuotta :)

    VastaaPoista
  4. oi ihanaa ku oot tehny tälläsen postauksen! (: Ja aivan yli ihana toi sun yo-mekko :o Miten saat noi sun hiuset pysyy noin kirkkaan värisinä? (: Yleensä tuppaa itelle laitetut raidat haalistumaan viikossa :(

    VastaaPoista
  5. Toinen juttu vielä, että haastattelusi on julkaistu nyt osoitteessa: http://nail-magazine.blogspot.com/2011/01/joulukuu-viikko-52.html Ja olisin todella kiitollinen jos voisit laittaa johonkin postaukseen linkin haastattelustasi että lukijasi löytäisivät sinne (:

    VastaaPoista
  6. Ciesse, hyvää uutta vuotta sullekin ja sun pienelle hamsteripalleroiselle! :)

    H, kirjotukset meni ihan hyvin. Olisin ehkä vähän parempii tuloksii tol lukemisel toivonu, koska kaverit sai samoi arvosanoi lukemal kahtena edellisenä iltana, mut minkäs teet jos ei asiat palaudu mieleen/ei osaa kirjottaa asiapitosta tekstiä niin hyvin. :D Bilsa tosiaan jäi pisteen päähän ällästä, kyl ketuttaa, äikästä tuli M, psykasta M, enkusta C ja ruotsista E. Eihän noit arvosanoi mihinkää tarvii, mut ois ollu komiaa saada yks L!

    Doo, kiva kun tykkäsit! Mietin vähän et kiinnostaaks ketään, mut kyl näköjään kiinnosti! :) Uudet vuodet sullekin!

    keijju, täytyy vaa ekan tehdä värinpoisto ja sit värit pääl. Lisäks ei saa pestä tukkaa liian usein, pari kertaa viikos riittää ihan hyvin. Sit ku on vähä aikaa pesemäti usein tukkaa, se ei rasvotukkaa nii helpolla ja pääsee vähemmäl pesemisel. Shampoollakin on merkitystä, kandee käyttää värii suojaavii shampoit. Mulla on just testaukses Tigin Fashionista shampoo, se kuulemma säästää shokkivärei tehokkaasti. :) Ja tottakai mainostan haastatteluu! Kiitos paljon siitä. :)

    VastaaPoista
  7. Tää oli hauska postaus! :)

    VastaaPoista
  8. Tosi hyvinhän sulla sit meni noi! Onneks olkoon näin jälkikäteen! :)
    Nyt voisitkin mulle parit vinkit antaa, mulla on samat koitokset edessä nyt keväällä :( Kerro jotai lukemisvinkkejä tai ihan mitä vaan :D.. Tuliko sulle mitään jännitysoireita? Syksyllä kun kirjotin, oli maha pari viikkoa kipeenä ennen kirjotuksia koska jännitin niin paljon :(

    VastaaPoista
  9. No, ei kannata jännittää on hyvä vinkki. :D Pieni jännitys tosin on hyvä, koska stressi auttaa selviytymään ja mulle ainakin tulee stressissä parempii suorituksii. Ei myöskään kannata lukee 6-8 h/pv, niinku mä tein. :D Mä tein siis sillee, et eka luin jonkun kurssin kirjan läpi ja sit sen jälkee luin sen uudellee läpi tehden muistiinpanot joka ikisestä sivusta, koska sillee opin parhaiten. Eli 9 enkunkirjasta, yhtä monesta ruotsinkirjasta, kuudesta bilsankirjasta, kolmesta äikänkirjasta ja viidestä psykankirjasta = 32 noin 200-sivusta kirjaa = 6400 sivusta tekstiä tein muistiinpanot. Oli vaan pakko laskee, ei nyt liittyny vinkkeihi mitenkää. :D

    Mut parhaite varmaa valmistaudut ihan vaan kertaamalla. Toivottavasti oot tunneilla kuunnellu! Lue kaikki kirjat ainaki sen yhden kerran läpi ja sen jälkee viel uudellee ne vaikeimmat asiat. Vaikeimmat jutut voi vaiks kirjottaa ylös ja luoda jotai muistisääntöi. Ja jos on jotain, jota et yksinkertasesti tajuu, unohda se. Kokees on jotai 9 kysymyst joist 6 vastataan. Älä tuhlaa energiaa ja aikaa siihen yhteen, ylivaikeeseen juttuun, vaan jätät sit vaa vastaamati jos siit kysytää.

    Jännityksest pääsee helpol, kun ajattelee tilannetta. Kuvittele se paikka, misä kirjotat ja kuvittele ittes sinne kirjottamaan. Mieti rauhas vaiks ajankäyttöä, koska syöt, kuin kauan menee neljän sivun kirjottamiseen... Käytä apunas syksyn kirjotuksii, tilanne on jo tuttu, eikä oo mitää jännitettävää.

    Ajattele kans, et sä olet lukenut, sä osaat, sä teet parhaas. Ton hokeminen autto mulla. Sanot sen mielessäs ihan tosissas. Mul meinas siin viikkoo ennen kirjotusten alkuu hajoo pää, kun luulin etten ehdi kaikkee. Olis tehny mieli vaa parkuu ja luovuttaa, mut sit hoin tota muutaman kerran, ja taas jakso!

    Kato kans Ylen abitreenit-sivusto. Se materiaali ei siel oo kovinkaan kummosta, mut sielt keskustelupalstalt saa hyvii vinkkei. Esimerkiks ne arvaukset tulevist kysymyksist osuu aika usein oikeaan, ainaki jotkut. Siel on muutenki samaa vaihet läpikäyvii ihmisii, ni on helpottavaa lukee niitten juttui. En kyl suosittele enää kirjotusten jälkeen menemist sinne. Siel lakkias-keskustelus on sellast kilpavarusteluu, et siit ei tuu ku paha mieli! "Meil tulee 500 vierast." "Me vuokrattii presidentin kesäasunto mun lakkiaisiin" "Mun puku tilattiin Ranskasta ja se makso puol miljoonaa!" Siis tällee liioitellusti. :D

    Kandee kans hakee kirjastost/kirjakaupast joku kertauskirja. Ainaki ne eriväriset mis lukee isol "abi", on munst hyvii. Mut ota vaan yks per aine! Mäkin otin aluks psykaa varten kolme eri kertauskirjaa ja taas meinas olla itkupotkupaniikkikohtaus lähellä, ku ei aika tuntunu riittävän jokaseen. :D

    Viimisenä viel, seuraa ahkerasti sanomalehtii ja jotai aikakauslehtii, jos mahdollista. Siit on hyötyä varsinkin äikäs ja reaaleis.

    Siin nyt joitain vinkkei, jotka mun kohdalla autto. Ainii, sit ku viimiset kirjotukset on ohi, tee jotain hienoo! Sillon on ihan voittajafiilis ja haluu vaan hymyillä koko maailmalle. Osta vaiks purkillinen Ben&Jerry´s jätskii ja mee jonnekki ihanaan paikkaan syömään se. Vaiks jonkun joen varteen, keskelle toria tai kirkon rappusille. Koska sinä päivänä kauhein koitos sun elämässäs on ohitte ja tuntuu et elämäl taas on merkitys. Se tunne on kyl jotain sanoinkuvaamattoman hienoa, eikä sitä saa, jos lukee vaan kahtena edellisenä iltana. Sit vast, kun on lukenu vähintään viimiset kaks kuukautta joka ikinen päivä ihan hulluna verenmaku suussa ja hullunkiilto silmissä. :D

    Joka tapaukses, paljon onnee kirjotuksiin! :)

    VastaaPoista
  10. Voi kiitos ihanista neuvoista ja kokemuksista! Oon varma että noista on hyötyä mulle ja että nyt en jännitä niin paljon kun syksyllä :) Huomenna pitääkin sit alottaa se luku urakka, sain sun avulla motivaatiota! :D Jes kiitti vielä! :)

    VastaaPoista
  11. Kiva postaus ;) Mutta apua uskaltaako tuolta bundlemonsterista tilata mitään? Miten maksoit ne?
    Todellakin haluaisin tilata tuolta, konadit on nii sairaaan kalliita. Köyhdyin aika lailla vime tilauksessa... Kauanko toimitus kesti? Oliko mtn ongelmii? Sori hirvee tenttaus mut kiinnostaa =)

    VastaaPoista
  12. ennylia, amazonista siis tilataan. Maksoin Visalla, eli luottokortin tarviit, jos haluut sieltä tilata. Toimitukseen meni pari viikkoa, eikä ollut mitään ongelmia missään vaiheessa. Suosittelen. :)

    Tässä linkkikin vielä: http://www.amazon.com/Monster-Nailart-Stamping-Manicure-Accessories/dp/B003ILUQPM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1296393979&sr=8-1

    VastaaPoista