Sivut

tausta

28.8.2010

Pöllöjä!

Kuten lupasin, tänään...ai hups, keskiyö meni jo! :o No, kauhuleffoista jos jotain on opittu, niin se, että pöllöt ja muut pelottavat otukset liikkuvat öisin. Joten mun oli ihan pakko odottaa pimeän tuloa, jotta pöllöni uskaltavat tulla näytille! Niinhän se menikin!

Heheh, eiköhän mennä asiaan. Kaikki ovat varmasti huomanneet, että kaupoissa alkaa olla todella paljon kaikkea pöllö-tavaraa. Sen takia halusin tehdä itselleni myös pöllö-kynnet, koska olen jo pitkään tykännyt sellaisista hauskan näköisistä pöllöistä, mutta en halua ostaa kaupasta niitä samoja pöllöjä, joita kymmenet muutkin ostavat. Haluan jakaa pöllöilyn ilosanomaa myös teille, joten lopussa on ohjeet, miten saatte itse tehtyä hienot, ainutlaatuiset pöllökynnet. Sanokaa EI kauppojen tusinapöllöille! Kattokaa vaan niin ensi viikolla esittelen täällä uusia pöllökoruja tai jotain muuta vastaavaa...
Ylimmässä kuvassa paremmin onnistunut käsi, eli vasen käsi, sekä hieman piilomainostusta. Keskimmäisessä ylempänä olevat kynnet ovat oikean käden kynsiä, ihan vaan todisteeksi, että nekin onnistui ihan hyvin.

Ja sitten lakat, joita käytin:Laitoin tärkeimpien lakkojen nimet kuvaan valmiiksi, jotta kiireisimmät lukijat (=kuvien katselijat) bongaavat ne sieltä helposti. Vasemmalta oikealle: Viva la nailsin kukkakynsitarroja (oli muuten sen verran pieniä, että oli hieman vaikeuksia irrottamisessa ja paikoilleen saamisessa), Models Ownin Sterling Silver, La Femme Beautyn Pink Cream, Two-way lakat (musta ja vaaleanpunainen), takana taas se sama nimetön lehden mukana tullut two-way lakka, Orlyn mattamusta Vinyl Matte, Trindin Nail repair (kerrankin muistin sen), Trindin quick-dry laitettavaksi kuvioiden päälle ja edessä vielä käyttämäni vanha eyeliner-sivellin.

Ja sitten ohjeet tuohon nimettömän pöllön tekoon. Nimetön viittaa siis sormeen, vaikkei pöllölläkään nimeä ole. :D Yritin tehdä sellaiset ohjeet, että kaikki ymmärtävät, joten kertokaa, jos olisi jotain parannettavaa.

Näiden lakkausten tekoon tarvitset ohuen siveltimen, esimerkiksi vanhasta eye-linerista. Eye-linerien siveltimet ovat usein myös melko laadukkaita, joten kannattaa ottaa talteen! Laitettuasi kynnelle haluamasi lakan, maalaa siihen oksa. Sen jälkeen valitse toinen väri, jolla haluat tehdä pöllön. Ota lakkaa pari pisaraa paperille tai muoviselle alustalle, josta saat helposti otettua sitä siveltimelle ja tee pöllön ääriviivat keskimmäisen kuvan mukaisesti. Sen jälkeen väritä pöllö samalla värillä mahdollisimman nopeasti ettei lakka ehdi kuivua, mutta jätä vatsan alue lakkaamatta.Tee seuraavaksi pöllön vatsa. Tarvitset siihen toisen väristä lakkaa ja edelleen siveltimen. Putsaa sivellin kynsilakanpoistoaineella ennen vatsan värittämistä. Tee vatsasta vähän sydämen muotoinen, kuten kuvassa on. Sen jälkeen tarvitset two-way lakkaa. Jos sinulla ei ole sellaista, jatka siveltimen kanssa. ´Käytä two-way-lakan pursotuspäätä ja pursota pöllölle silmät mahdollisimman kauas toisistaan. Lakkaa saa laittaa runsaasti, jotta silmät oikein pullottavat. Siveltimellä saat aikaan saman tiputtamalla/kasaamalla isot pisarat lakkaa silmiksi. Anna kuivua hyvin! Jos haluat pöllölle silmät timanteista, upota ne ennen lakan kuivumista keskelle silmää.Sitten seuraa vaikein osa. Tarvitset paksukarvaisen siveltimen, josta leikkaat yhden karvan irti. Sen täytyy olla tarpeeksi pitkä, jotta saat siitä otteen ja tarpeeksi paksu, jotta voit piirtää sillä ilman että se vääntyilee miten sattuu. Jos sinulla ei ole sellaista pensseliä, käytä mielikuvitustasi. Paksu siima saattaisi toimia myös, mutta neula ei tähän hommaan sovellu, se vain naarmuttaa lakkaa. Karvalla tms. tehdään pöllön silmiin ohuet viivat kuvan osoittamalla tavalla. Eli yksi viiva ylhäältä alas ja kaksi ristiin vähän kuin väli-ilmansuuntien mukaan. Jos käytät tässä liian paksua apuvälinettä, silmän väriä jää liian vähän näkyviin.

Lopuksi on viimeistelyn aika. Tee pöllölle silmän mustuaiset, nokka ja jalat mustan two-way-lakan pursotuskärjen avulla. Jos sinulla ei ole sellaista, tee ne äsken käyttämälläsi siveltimen karvalla tms. ohuella apuvälineellä tai ensiksi käyttämälläsi pienellä (eyeliner-)siveltimellä. Halutessasi voit vielä lisätä oksaan lehtiä tai kukkia tai mitä ikinä haluatkaan.


Näin. Mitäs tykkäsitte? Oliko ohje ihan turha vai innostuitteko pöllökynsistä? Kertokaa myös mielipiteenne uudesta sivupohjasta ja muista uudistuksista, jos ette sitä edelliseen postaukseen jo tehneet! :)4 kommenttia:

  1. hyvin ymmärrettävät ohjeet (: lisää tälläsiä !

    VastaaPoista
  2. Hauskat lakkaukset! Itselläni ei kyllä kärvivällisyys riittäisi riittäisi noin monen pöllön tekemiseen, toisella kädellä ei taidotkaan.. Kiva kun jaksoit nähdä vaivan ohjeiden tekemiseen :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille teille. Voisin yrittää tehdä enemmän noita ohjeita, jos ne kerran kiinnostaa. :)

    VastaaPoista