Sivut

tausta

7.8.2010

Marmorointia

Tämänkertainen kokeilu oli marmorointi. Olen jo kauan halunnut kokeilla vesimarmorointia kynsiin, ja viimien sain aikaiseksi. Katsoin pitkään Youtubesta ohje-videoita, ja voi kuinka helpolta ne saivat sen näyttämään!


Ja tässä mun lopputulos. Käytin siis huoneenlämpöistä hanavettä. Lakkoina olivat Models Ownin Jade Stone ja harmaa, Mavalan musta, Nfu. Oh'n hololakka ja jokin random-valkoinen. Models Ownit kuivuivat veden pintaan todella nopeasti ja Mavala ei ollut tarpeeksi löysää tippuakseen tarpeeksi nopeasti. Sain siis lakat veden pinnalle ja siitä kynnelle ihan hyvin, mutta kuvioiden tekeminen hammastikulla ei enää onnistunut. Korjailinkin sitten jälkeenpäin maalailemalla itse parit raidat ja pilkut kynsiin vakoisella. Kaksi asiaa ainakin opin tästä: 1) Sormet kannattaa teipata ennen veteen upottamista. Säästyy turhalta puhdistelulta. 2) Ennen marmorointia kannattaa laittaa kynsiin pohjalle valkoinen lakkakerros. Muuten lopputulos on läpikuultava. Esimerkiksi sormuksen vieressä olevassa nimettömässä ei ole alla valkoista lakkaa.

Pääsin myös lakkaamaan äitini kynnet. Hänen ainoa toivomuksensa oli "jotain vaaleanpunaista", ja hän ilmoitti, ettei suostuisi tuntia kauempaa istumaan paikoillaan. Tällaista jälkeä syntyi siitä:Kyllä siihen taisi vähän yli tunti mennä, mutta ainakin lopputulos miellytti "asiakasta". Täytyy myöntää, että lakkaajakin oli varsin tyytyväinen. :) Tuossa on siis alla ikivanhaa Seppälän lakkaa viisi kerrosta, kukat on tehty pinkillä two-way-lakalla ja kukat on väritetty Nfu.Oh'n hololakalla, joten auringossa ne kiiltelee kaikissa sateenkaaren väreissä.

Sitten olisi vielä esittelyssä parit ostokset. Aloitetaan lakoista. Nämä kolme lakkaa ostin kirpputorilta, sellaisesta epäilyttävästä hyllystä, joka on täynnä uutta tavaraa. Olivat kuitenkin niin jänniä ja halpoja (1,9 e), että oli pakko ostaa. Ensimmäisessä vasemmalla on siis erivärisiä sydämiä. Niitä saa pyydystää aimo tovin, mutta muuten ei mitään valitettavaa. Kahdessa muussa on tavallisten hileiden lisäksi vielä isompia, viisikulmaisia hileitä. Haju on muuten tyrmäävä. Jos olette joskus käyttäneet spray-maaleja sisätiloissa, tiedätte, miltä nämä haisevat.                                                                       Olin myös ruotsinlaivalla tällä viikolla. Sieltä löysin Orlyn mustan mattalakan. Eli viimein mulla on mattalakka! Muuten valikoima oli aika surkea. Ostin minä sentään Trindin Nail repairin ja Orlyn päällilakan. Olivat pari euroa halvemmalla, kuin maissa. Muuten matka kuluikin mukavasti syödessä (seisova pöytä, mmm, tiramisu, omnomnomnom), sängyn pohjalla pahoinvoiden ja kannella kuvia ottaen.


Sitten muihin ostoksiin. Löysin kengät alennusmyynneistä! Nämä ovatkin oikeat ihmekengät, koska ne ovat vuoden päivät vältelleet minua. Löysin samanlaiset nimittäin K-Kengästä vuosi sitten, yhdet oli jäljellä ja koko oli 40. Aivan liian suuret. Tänä kesänä löysin samat uudelleen Click shoesista, alennuksella, ja viimeinen pari jäljellä. Kokokin oli oikea, 39! Mutta sovitettuani huomasin niiden olevan silti liian isot. Kolmas kerta toden sanoi, ja löysin samanlaiset kolmannen kerran, tällä kertaa Spirit Storesta. Taas kerran oli yhdet jäljellä, tällä kertaa kokoa 38. Ne viimein sopivat, ja kun kyljessä vielä luki -70%, kiikutin ne oitis kassalle! Yleensä pidän korkeakorkoisemmista kengistä, mutta näissä oli niin hieno ulkoasu, että pakko ne oli saada. :)Sitten vielä yksi ostos. Mulla on yleensä periaatteena huivien kanssa, että vitosta enempää en maksa. Ehkä siksi en koskaan huiveja löydäkään. :D Tämän kohdalla oli kuitenkin pakko joustaa tuosta säännöstä, koska rakastuin! Huivi löytyi Aleksi 13:sta.Tässä kaikki tällä kertaa. Tahdon vielä mainita, että olen todella iloinen, koska lukijamäärä on tuplaantunut viime kerrasta! Kiitos teille!


6 kommenttia:

 1. Oooh! Noi kengät! *kuolaa* Ärsyttää vaan kun en pysty pitämään korkokenkiä.. Jalat niin tyhmät että kipeytyy jalka välittömästi vaikka korko olisi 3cm. Sen jälkeen jalat onkin seuraavat 2 viikkoa kipeenä, että jea. :(

  Hitsit kun tekisi mieli itsekin kokeilla tota marmorointia, mutta taidan kokeilla vasta sitten kun kynteni on vähän edes kavanu! Nyt ne on niin säälittävän pituiset, etten edes jaksa tuhlata vettä niihin. :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat kengät ja nuo sun äidillesi tekemät lakkaukset on tosi onnistuneet! :}

  VastaaPoista
 3. Hienot vesimarmoroinnit sulle kyllä tuli. Pitäis itsekin joskus kokeilla kyseistä operaatiota :) Ja äitis kynnet on kanssa todella nätit. Itselläni on hirveän hankala ostaa kenkiä, kun omistan niin hankalan jalankoon kuin 35. Eli ulkomaisista nettikaupoista pitäis tilata. :)

  VastaaPoista
 4. marm, sun täytyy vaan totutella korkkareihin. Mullakin tuli jalat aluks kipeeks, mutta ei enää. Paitsi kolmen tunnin kävelyn jälkeen alkaa jo tuntumaan. :D

  Sonnelle kiitos. :)

  Sinsaukko, hui, kun sulla on pieni jalka! :o Mun serkulla on numeroa isompi, ja sekään ei koskaan löydä kenkiä itselleen. :D

  VastaaPoista
 5. Koitin itte kanssa tota marmorointia ja opin myös sen, että pitää lakata valkoisella alle ja myös sen, että lakoissa olisi hyvä olla vahva pigmentti taikka sitten pitää vaan laittaa paljon väriä! Onneksi älysin teipata koko sormet ennen veteen kastamista( tein senntään jotain oikein vaikka suurimmista osista kynsistä tuli kamalia!)

  VastaaPoista
 6. vesimarmorointi näyttää tosi helpolta, mutta se on aika hankalaa ja sottasta

  VastaaPoista