Sivut

tausta

20.4.2011

Ballerinakynnet

Ja täältä tulee ballerinakynnet, joita jo lupailin aikaisemmin! Mullahan oli tossa alkusyksyllä toisetkin baletti-aiheiset kynnet. Tein ne aika tasan silloin, kun alotin aikuisbaletin. Nyt onkin siis hyvä tehdä versio kakkoset, kun viime viikolla oli kevään viimeiset balettitunnit. :)


Olikin kiva taas oikein näpertää näiden parissa! Alla oleva valkoinen shimmerlakka on Misan Camisole, jota olen käyttänyt vähän turhankin paljon viimeaikoina. En vaan oikeen tykkää käyttää valkosta cremelakkaa yksityiskohtien tekoa lukuunottamatta, joten toi Misa on just sopiva, aavistuksen läpikuultava ja kimalteleva. Valkoinen creme näyttää aina jotenkin raskaalta mun mielestä.Misan päälle tein Konad-kuviot pinkillä ja hopeisella. Hopea on CCuk:n ja pinkki Models Ownin ihanaakin ihanampi Lili's Pink, jolla tein myös ballerinojen mekot. Ja nyt tarkistaessani kuviot olivatkin Bundle Monsterin laatoista kaikki, numeroista 02 ja 04. :)

Ballerinojen ihonväri on peräisin akryylimaaleista. Niistä sain helpoiten sekoitettua oikean värin. Hiukset tein silti Models Ownin Purple Greyllä.


Ja näin lopuksi kerron, mitä hyödyin baletista. Ehkä se saa teidätkin innostumaan! :) Tosiaan olin aikuisbaletissa, joka on tarkotettu kaikille noin viistoistavuotiaasta ylöspäin. Meidän ryhmässä nuorimmat olivat lukiossa, vanhimmat lähes eläkeiässä. Heistä pari oli lapsena harrastanut balettia, loput minä mukaanlukien ei ikinä. Ite lähdin mukaan ihan vaan siks, et halusin toteuttaa unelmani. Olen viis vuotta märehtiny sitä, miks mun äiti ei päästänyt mua pienenä balettiin vaiks halusin ja kattellu youtubesta baletti-videoita haikein mielin. Syksyllä oli sit aikaa toteuttaa unelma ja vastoin normaalia toimintatapaani ilmottauduin kurssille, josta en tiennyt yhtään mitään enkä tuntenut ketään.

Kurssilla lähdettiin ihan perusjutuista, edettiin asennoista sarjoihin ja erilaisiin hyppelyihin. Tunnilla opettaja aina näytti ensin mitä tehdään, sitten tehtiin sama opettajan johdolla hitaasti ilman musiikkia ja sitten musiikilla. Aluksi oli tosi vaikeeta, koska mulla ei ole liikunnallista lahjakkuutta, eikä sen pahemmin musikaalistakaan. Aivot ei pysyny perässä missä on oikee ja vasen, tai miten mun käsi oikeen tossa sivulla nyt sojottaakaan, puhumattakaan musiikista, josta olis pitäny erottaa joku rytmi. Just ja just erotan sen jostain pop-/rock-biiseistä, mut et klassisesta musiikista? Ehei.

Kyllä se siitä sitten pikkuhiljaa, ja nyt kurssin loppuessa hallitsen jalkani jo ihan hyvin, osaan ottaa käsiäkin välillä liikkeisiin mukaan, kuulen mitä musiikissa sanotaan, muistan sarjoja ja ennen kaikkea kuntoni ja venyvyyteni on huipussaan! :)

Okei, en siis edelleenkään saa käsiä lattiaan seisten suorin polvin... Mut syksyllä yletyin vähän yli polvien, nyt puuttuu enää sentti maasta! Senkin saa hoidettua kasvattamalla kynsiä sen verran. :D Mut jalat nousee kevyesti korkeuksiin ja käsiäkin saa pidettyä helposti ylhäällä kauemmin niiden menemättä maitohapoille. Kuntokin kasvoi kivasti! En kuvitellut olevani erityisen huonossa kunnossa viime kesänä/syksynä, mut nyt sen vast tajus kun kunto on parantunu. Enää ei portaiden nousu kotona toiseen kerrokseen aiheuta hengästymistä, jaksan seistä paljon kauemmin, kun ennen meinas parin minuutin seisoskelun jälkeen jalkalihakset pettää alta ja yleensäkin jaksan mitä tahansa paljon paremmin!

Eli jos uskaltaudut balettiin, saat hyvän kunnon, kiinteät reidet ja sääret, saat treenattua muistia, kestävyyttä, venyvyyttä, tasapainoa ja löydät monia uusia lihaksia, joita on kiva laskeskella aamuisin edellisen illan baletoinnin jäljiltä, kun ei meinaa päästä sängystä ylös. :P

Suosittelen sitä todellakin kaikille, jotka on joskus unelmoinut baletista. Aikuisbaletissa ei muutenkaan oo mikään tiukka kuri. Kaikki tekee omien rajojensa mukaan ja opettaja tietysti kannustaa aina vähän parempaan tulokseen.

Baletti siis oli mulle ensimmäinen liikuntalaji, josta tykkäsin. En tykkää joukkoepeleistä, koska mut valittiin aina viimisenä yhyy. En tykkää mistään kuntosalijutuista, joissa nostellaan sitä tankoa tai poljetaan paikoillaan päivät pitkät. Enkä tykkää juosta yksinäni satoi tai paistoi, enkä kyllä huhkia ryhmässäkään vauhdikkaissa aerobiceissä tai muissakaan tanssilajeissa, joissa tehdään samaan aikaan opettajan kanssa ja sitten lähdetään kotiin.

Baletissa saa liikkua ryhmässä, mutta kilpailla vain ja ainoastaan itseään vastaan. Se on useimmiten rauhallista ja monen liikkeen välillä ehtii miettimään tarpeeksi, mitäs nyt tulikaan. Joka tunti on erilainen ja sisältää tangon vieressä tehtäviä harjoituksia ja lattialla tehtäviä harjoituksia. Jokaikinen kerta saa huomata kehittyneenä jossakin asiassa, ja sitten kun sen yhden asian osaa, voi keskittyä parantamaan muita juttuja. Lisäksi on todella kivaa, et opettaja kertoo, mitä pitäisi parantaa. Kaikkee ei välttämättä itse näe, niin se on hyvä et opettajalla on aikaa tulla yksittäisen oppilaan luokse ja korjata asento tai huutaa salin nurkasta, mitä pitäis tehdä toisin.

Mut eiköhän tämä ollut tässä, nyt alkaa ajatus katkeilemaan sen vert, et pakko mennä nukkumaan. Mut jos joku innostus aikuisbaletista, täällä päin kursseja järjestää ainakin kansalaisopisto/työväenopisto, hintaan 40e/6kk. Monissa suuremmissa kaupungeissa on myös jotain tanssioppilaitoksia, siellä on varmaan totisempi meininki ja puolen vuoden hintaan saa lykätä vähintään yhden nollan viel kansalaisopiston hinnan perään. Kansalaisopiston kurssi oli kyl mun mielestä ihan loistava ja opettaja ammattitaitoinen, et siit vaan plaraamaan ens syksyn tarjontaa. Kai ne tossa aika pian julkistetaan?

Mut nyt toivotan kaikille hyvät yöt, uskaltakaa toteuttaa unelmanne! :)

16 kommenttia:

 1. Tosi nätit kynnet! Oon ite myös aina unelmoinu baletista. Pienenä jopa baletin opettajan ammatista:D Mut nyt iski miullekkin kipinä, että ehkä sitä vois kokeilla vielä nytkin:)

  VastaaPoista
 2. Voi video että on hienosti tehdyt kynnet! Onkos oikeassa kädessäkin ballerinat yhtä hienot? :D

  VastaaPoista
 3. Ihanat kynnet :)
  Olitko siis ihan pökkelö ennen kuin alotit baletin?? Mä haluaisin alottaa mutta lopetin tanssin pari vuotta sitten ja sen jälkeen en oo venytellyt yhtään joten en nyt veny mihinkään.

  VastaaPoista
 4. Mmeri, kiitos! Ja ehdottomasti kannattaa alottaa! Älä vaa kadota kipinää kesän aikana. :)

  Sanna, kiitos sullekin! Itseasias oikeen käden kynnet onnistu ihmeen hyvin, yhdellä on käsi vähän turhan levee ja toisella tukka repsottaa, mut muuten onnistu kyl yhtä hyvin ku vasemman käden kynnet. :) Oli kuitenki aika helppo maalata, kun jalat ja kädet oli pelkkää suoraa viivaa ja puvunki sai aika helposti tehty eyelinerin siveltimellä. :)

  Em, (kiitokset myös sulle!) siis olin niin pökkelö et ei mitään rajaa! Viimiset kakskyt vuotta olen vältelly kaikennäköstä liikuntaa ja urheilua, niin tulokset kyl tietää. Kengännauhojen solmiminenkin oli aikamoista ähinää ja puhinaa, kun ei taipunut. :D Et siis eihän siel mitään spagaattei edes yritetä tehdä, lähinnä venyvyyttä tarvitaan jalan nostoissa, johon tarvitaan toki lihaksiakin. :)

  VastaaPoista
 5. IHANAT!! Siis itse olen vielä tällainen "nuori" ja silti halusin ja aloitin baletin syksyllä, myös sen takia, kun joskus 4-vuotiaana ei äitini laittanut mua satubalettiin yms. ja nyt halusin. Ja kyllä itsekkin tykkään. Kynnet on siis loistavat, jos joskus mahdollista tee TUTORIAALI näistä, koska haluaisin tällaiset kynnet, myös sen takia kun harrastan balettia. Joten nyt vaan kuvaat meille tallaisen tutoriaalin! Onko jotkut toisetkin balettiaiheiset kynnet tehty, nyt täytyy nekin löytää jostakin!! :) Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
 6. äskeiseen kommenttiini viitaten, miten löytäisin toisiin kynsiin helpoiten, muistatko postauksen nimeä tai tunnistetta yms... :D

  VastaaPoista
 7. Pinja, teen mielelläni tuton, kun toivot! Hmm, tekisköhän videona vai kuvina... Mut toisiin balettikynsiin pääset helpoiten klikkaamalla tosta postauksesta niit liiloja sanoja toisessa lauseessa, siin oli nimittäin linkki niihin. :D

  Tosiaan ne kyl oli lähinnä inspired by baletti, ja nekin meni vähän piloille, kun päätin säästää rahaa ja puolitella itse megakokoisia helmiä. Mut käy kattoos! Niis muuten käytin samaa lakkaa kuin näissäkin, toi Models Ownin Lili's Pink. Baletti on sit vissiin sen väristä! :D

  VastaaPoista
 8. Maailman upeimmat kynnet! En ole koskaan nähnyt näin upeita kynsiä! Halusin pienenä aloittaa baletin, mutta kuvaamataitokoulu olisi menny siihen päälle .-/.

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ihanat ja herkät balettikynnet!

  Tuo sinun baletitausta kuulostaa niin tutulta. Minäkin aina pienenä haaveilin baletista, mutta ei, kun ei. Ja myöhemmin on sitten harmittanut. Olen pitkään miettinyt uskaltaisinko lähteä aikuisryhmään, mutta se on aina jäänyt ajatuksen tasolle. Tarinasi rohkaisemana päätin tulevana syksynä harkita asiaa uudestaan. Kiva, että kirjoitit kokemuksistasi. :)

  VastaaPoista
 11. Ciesse, kiitos! Ja varmasti sunkin ikäisilles löytyy balettiryhmiä, jos vielä innostais alottaa! :)

  Pinja, jep, on mun laittama kuva. :D Kiitos kuitenkin, kun ilmotit. Ja sori, joudun nyt poistaa sun kommentin ettei ihmiset mee tonne linkin kautta kattomaan mitä olen kirjotellut. :D

  Wheatear, kiitos sullekin vielä! Ens syksynä taitaa monet balettiryhmät olla sitten täynnä, kun näin moni innostui. :D

  VastaaPoista
 12. No hyvä!! Ja ei mitään, itekkin tekisin sillä tavoin! :)

  VastaaPoista
 13. WAU! Suu loksahti auki. :D HIENOT!

  VastaaPoista
 14. Ite kävin pienenä baletissa, ja nyt iski hinku alottaa uudelleen! Tahtoo mukaan..

  VastaaPoista
 15. Tutoriaaliiaa!! :) Ihanat!

  VastaaPoista