Sivut

tausta

15.6.2011

Jätskikynnet: Salmiakkia!

Toiset jätskiteemaiset kynnet ovat salmiakki-kynnet, joiden inspiroijana toimi Fazerin uusi tv:stä tuttu salmiakki-jäätelö, sekä kilpailijana Pirkan uusi Mustis- salmiakkijädö.


Alle laitoin pari kerrosta Nivean valkoista lakkaa, jota on aina yhtä tuskaista levittää. Ihme liisteriä ollut alusta asti. :S Sen päälle töpöttelin Evelinen tummanpunaisella lakalla punaista, ja sen päälle leimasin Bundle Monsterin laatoilla salmiakkikuviota Lumenen mustan lakan avulla. Se Lumenen musta Quick&Chick on muuten ihan parasta leimaamiseen! Mulla alkaa pullo olla jo ihan tyhjä, ei sieltä enää kallistelemati mitään ulos saa, mut hitsit ku niit ei myydä enää misään! :(




Peukkuun ja keskariin kehittelin vielä tollaset isot salmiakkikuviot. Tein ne rajaamalla kuvion tavallisella teipillä ja töpöttämällä päälle mustaa. Harmi et päällyslakka vei sen kivan rososuuden siitä pois. Ja totta kai parit timantit piti viel lisätä tohon hallittuun kaaokseen! :)


Ja tässä inspiraation lähde, kuten huomaatte. :)


Fazerin salmiakkijätski oli ihan ok. Jätski oli kunnolla suolaisen salmiakin, ei lakun makuinen. Kuorrutetta oli sopivasti ja kastiketta myös. Jotakin tästä silti tuntus puuttuvan. Täytyy varmaan ostaa viel toinen, et keksin mitä siin oli vialla. :D Jotenkin vaan ikävöin sitä muutama vuos sit ollutta täydellistä salmiakkijäätelöä, se tais olla Pantteri-mehujää, jossa oli sama kuorrute kuin tässä, mut sisällä olikin salmiakin makuista mehujäätä. Se oli niin hyvää! Harmi ettei se ollut kaupoissa yhtä kesää kauemmin. :/

Mut kyl tää oli ehdottomasti maistamisen arvoinen, joten jos tykkäät salmiakista, nappaa tämä mukaasi seuraavaksi kaupasta!


Kuva: Pirkka
 Pirkan Mustis (joo-o, mikä nimi!) pääsi nyt tähän samaan, koska se oli niin samanlainen edellisen kanssa. Tykkäsin tosin tästä ehkä jopa enemmän! Mustis oli ehkä selkeemmin lakritsinen, makeempi kuin Salmiakki. Koostumus oli myös houkuttelevampi. Salmiakki maistui koko ajan samalle, mut Mustiksen lakritsasydämen (vrt. Kingis), sekä kuorrutukseen upotettujen lakritsinpalojen ansiosta maut vaihtelivat välillä. Tykkäsin siitä lakritsisydämestä tosi paljon! Sen takia olikin hyvä, että jäätelö oli tavallista vaniljajäätelöä, koska muuten olis voinut olla liian tujua, kun jätskin seassa oli vielä lakukastikettakin.

Tehdään vielä pieni vertailu:

Mustis: "Vaniljanmakuista jäätelöä, salmiakkilakrisikastiketta 11 % ja -kuorrutetta, jossa lakritsirouhetta 23 %"
Salmiakki: "Vaniljakermajäätelöä, salmiakkikastiketta 14 % ja salmiakkikuorrutetta 23 %"

Aika samat ainesosat siis molemmista löytyy! Kuten jo sanoin, ite tykkäsin enemmän Mustiksesta, mut molemmat ovat kyl maistamisen arvoisia! Jos salmiakista ei välitä, ei Salmiakki välttämättä uppoa, mut veikkaan Mustiksen kelpaavan niille, joilla ei ole lakritsia vastaan mitään. :)

Sit vielä pari tiedotetta! Ensinnäkin arvonta jatkuu vielä pari päivää, linkki löytyy sivupalkin yläosasta.

Toinen, tärkeä, tärkeä juttu. Tänään n. klo 23.15 kaikki katseet taivaalle! Luvassa on täydellinen kuunpimennys, joka on tuohon aikaan syvimmillään. Jos haluaa nähdä show'n alusta asti kuun sukeltaessa puolivarjon kautta täysivarjoon, katsokaa taivaalle NYT! Hmm, no ei se kuu taida siel vielä näkyä, kun on noin valoisaa. Ja pilvistä. :S Mut ilmeisesti tapahtuma jatkuu johonkin yhteen-kahteen asti yöllä, et sillon ainakin alkaa olla aika pimeetä. Sit vaan tiirailemaan, kun kuu jää maapallon varjon taakse ja värjäytyy synkeän punertavaksi!

10 kommenttia:

  1. hienot kynnet! tosi persoonalliset :-)

    VastaaPoista
  2. Mä olin tosi epäileväinen ton salmiakkijäätelön suhteen joten siihen nähden se oli jopa tosi hyvää. Ei se suosikkeihin yltänyt, mutta ei oo sieltä huonoimmasta päästäkään. Maistelin myös joku aika sitten puffet colaa ja sen suhteen olin melko epäileväinen myös. Se oli kans ok.

    VastaaPoista
  3. Salmarisplätterit nuo kynnet, päheet ja hienot >:D!

    Ai kamala saan kylmiä väreitä tuosta jäätelöstä, yyyh voin vain kuvitella miten pahalle se maistuu kun vihaan salmiakkia/lakrisia (joo on kuulemma ihan eri juttu mut enihau :D).

    VastaaPoista
  4. Ja ahhahhaa Mustis :'D.

    VastaaPoista
  5. Jotenki ihanan brutaalit, puhtaasti hyvässä.:D Ja vaikka rakastan salmiakkia&lakritsia, ne eivät mun jäätelöön kuulu..

    VastaaPoista
  6. Olitpas hyvän Teeman valinnut, vaikka en salmiakki/laku jäden ystävä olekkaan niin karkkina uppoo :) Hyvin toteutettu nuo kynnet, ihan just semmoiset jotka saa salmiakin mieleen.
    Mulla muuten on ongelma johon ehkä osaisit vastata. Mitä teen pieleen kun en saa leimaamista ite onnistumaan? Eilisessä blogi kirjoitusessani niitä ihmettelen... Käytkö vilaisemassa jos kekkaat syyn miks kuvat ei tartu tai leviää... osoitteessa on pari ei niin hyvä laatuista kuvaa, mut kuitenkin.(http://lepikossakuhisee.blogspot.com)

    VastaaPoista
  7. tuota Lumenen quick&chic- lakkaa saa ainakin Liedon tarjoustalosta 2,50e
    ja kivat kynnet, ne oli just kivasti toteutetut :)

    VastaaPoista
  8. 3nn, kiitos! :)

    I`m lacking, mullakin on pakastimessa Puffet Cola oottamassa. :) En ole mikään cola-fani, joten saas nähdä mitä siit tykkään!

    Panda, no voi sua! Nyt äkkii opettelet tykkäämään, jäät paljosta paitsi! :D

    Painajainen, jep, vähän verinen meininki noissa, vaiks se ei välttämät ollu tarkotus. :D Mut kuvaa hyvin ärhäkkää salmiakkia! :P

    Mirja, käyn kurkkaas sun blogissa ja vastaan sit sinne. :)

    Anonyymi, kiitos vinkistä, täytyy käydä kattomassa! Siis mäkin olen mones paikas niit jotain vaaleenpunasia nähnyt, mut mustaa ei oo enää misään. Toivotaa et tuol nyt olis! :)

    VastaaPoista
  9. Namsk ihanat kynnet sulla taas :------)
    Toi jäätelö on hyvää, yks mun feivöriteistä täl hetkel <3
    btw ootko ostanu sun 2-way lakat Ebaystä? Ja miten monta sun paketissa oli ?

    VastaaPoista
  10. Lotta, jups, two wayt on Ebaysta. Oli 24 putelin paketti. Oon kyl sitä mieltä et vähempiki ois riittäny, tosa oli pinkkiäkin kolmee eriä, vaiks ykskin olis riittäny. :D

    VastaaPoista