Sivut

tausta

3.4.2011

Kuvahaaste osa II

Pitemmittä puheitta kuvahaasteen kakkososa.


Kamera.

Järeämpi Nikonin Coolpix P80 on ollut mun matkassa jo kolmisen vuotta. Olen rakastunut siihen, mut se on vähän kiukutellut viime aikoina. Makrokuvaus ei välillä meinaa sujua ja sit siihen tulee objektiivivirhe, se vetää yhtäkkii zoomit täysille, ja se pitää käynnistää ja sammuttaa pari kertaa et se toimii taas. Toivottavasti tää ei meinaa jättää mua!

Toinen kamera, Nikonin Coolpix S560, tuli postissa muutama viikko sitten. Ostin sen huuto.netistä käytettynä "käsilaukkukameraksi", kun ihan joka shoppailureissulla ei jaksa tota toista möhkälettä kantaa mukanaan. :)


Käsilaukun sisältö + avaimet.

Käsilaukkukameran lisäksi mukana kulkee lompakko + n.30 korttia, avaimet autoon ja kotiin, kolikkokukkaro, peili, kalenteri, syötävää (mulla tulee helposti rytmihäiriö, jos verensokerit on alhaalla liian kauan), kalenteri, huulirasva, pari kynää ja orava-rasiasta löytyy mm. purkkaa ja buranaa.


Kirjastokortti.

Näitä löytyy kaksikin! Ja toiseen liittyy yksi kuvausaihe, asia jota häpeän.  Mun viimesin laina kotipaikan kirjastosta myöhästy pikkasen. :( Kävin yks päivä vaan heittääs kirjat luukusta sisään, mut nyt täytyy suosia Turun kirjastoa tästä lähtien, koska tuolta toisesta alkaa tädit sit kyselee sakkojen maksamisesta, jos meen sinne. Tää oikeesti ahdistaa mua, koska olen lukion loppumiseen saakka ollut aina neiti täsmällinen, esimerkiks koko lukion ajalta ei tullut yhtäkään poissaoloa, mut nykyään myöhästyn kaikkialta ja sekin ahdistaa! :D


Kännykkä.

iPhone <3 En yleensä tykkää ylikalliista tuotteista, mut viimeks kun tuli kännykänvaihto ajankohtaseks, niin tästä löyty kaikki mitä halusinki. Edelliset puhelimet on ollu "ihan ok", mut tää on rakkaus. Hmm, miksköhän oon rakastunu kaikkeen elektroniikkaan? :D


Lempijuoma.

Jee, muumilimu 1,5 litran pulloihin! Miksiköhän ne ei tee niin, vaiks ostajii ihan selvästi riittäis? :S Mut siis muumilimu on ehdoton lempijuomani, vaiks muuten en limuista oikeen välitäkään. Ruokajuomana muutkin limut menee, kun on ulkona syömässä, mut mieluummin juon janooni kyl mehuja. Ja vielä semmosii kunnon hedelmämehuja röhnien kera, ei mitää juissi-sokeriliemiä!


Lempikarkit.

Irtokarkit on parhaita! Harvoin ostan jotain valmiita pusseja, suklaalevyjä sit korkeintaan. Irtsaripussiin päätyy yleensä ainakin suklaakonvehteja (minttusuklaa, kinuskisuklaa...), englanninlakuja, värikkäitä lakritsimattoja, jääkiekkokarkkeja, jogurttirusinoita, lakritsitoukkia, liitulakuja... En oo kauheen nirso, mut hedelmäkarkeista en niinkään välitä. Aakkoset nyt on hyvii, ja ne pienet keltaset, vihreet ja punaset ym., mut jotkut viinikumit, ei kiitos. Ja noist vaahtokarkkisienist en tykkää yhtään, kun ne on aina ihan kivikovia, mut niit on aina pakko ottaa vähintään yks, kun ne on niin söpöjä. :)


Lempiherkku.

Lempiherkku ei olekaan karkit, vaan paljon mieluummin vedän jätskiä! Ben&Jerry´s jätskit on vaan erikoishetkiin, ekan ostin päästyäni inssistä läpi. :) Leffaan otan usein tollasen minipurkin. Sit tietty ihan perus litran paketit valiota tai jotain halvempaa versiota maistuu myös. Niistä suosikki on Valion salmiakki-lakritsi. Ja minttusuklaa! Ja nougat! Ja uusia makuja on tietty pakko päästä aina maistamaan. Tykkään myös sellasista Ainoista ja sen halpisversioista. Niitä tulee usein ostettua kesällä siskon/kaverin kanssa, ja sitten on kiva istua jonnekin penkille ja vetää paketillinen puoliksi vaikka lokkeja ja kimmeltävää merta katsellen. Ja kesällä nyt yleensäkin menee jätskiä joka päivä puol litraa tai kolmasosalitra. :P 

Mut taas kerran hedelmäjätskit ei oo mun makuun. Sellanen hedelmämehujääkuorrute on ihan hyvää puikkojätskeissä, mut vaiks joku mango-meloni yyh. Enkä tykkää myöskään mistään pähkinäklimpeistä.


Aamupala.

Aamupalaan kuuluu yleensä jogurttia ja paahtoleipä vaihtelevin päällystein. Nyt mulla on menossa sulatejuusto+kirsikkatomaatti-kausi. :) Jogurtti on kans yks mun pahe, ilman sitä ei päivä lähde käyntiin! Herkkujogurtti on Lidlin joku vatsaystävällinen kirsikkajogurtti, jossa on kokonaisia kirsikoita, mut useimmiten vedän litran purkista. Tossa lautasella on nyt mansikka-banaanijukua. Mun yks superherkku jätskin lisäksi on Danion Stracciatella-rahka, jota ei nyt kuitenkaan ollut kuvattavaksi. Meillä sitä kutsutaan tuttavallisemmin Skrököksi. :)


Hauskin muki.

No tietysti Paavo Pesusieni-muki! Ja nyt tarkat lukijat voivat myös kuvasta päätellä, et juon kahvini maidon kanssa, mikäli tämä fakta jotakuta kiinnostaa. :D Ennen pistin vielä sokeriakin, mut päiväkodis oon oppinut jostain syystä juomaan ilman sokeria.

Jääkaappi.

Otin kuvan just sopivasti viime viikonloppuna, kun jääkaappi notkus synttärivieraille tarkotetuista herkuista. :)


Eteinen.

Toi painepesuri tossa oikeella pilaa nyt kyl tunnelman!


Rumin lattia.

Tervetuloa nykyaikaisiin suihkutiloihimme! Kyllä, olen kakskyt vuotta jo hoitanu puhdistautumisen seisoen jääkylmällä, kellarikerroksen betonilattialla ajatellen katkerasti niitä, joilla on kylppärissään lattialämmitys! Lämmöntuoton hoitaa yks seinässä roikkuva patteri, joten talvisin sitä on oppinut käymään aika nopeesti suihkussa, ettei jäätyis patsaaks sinne suihkun alle. :D


Talo ulkoapäin.

Jos löydätte tän talon jostain, älkää tulko oven taakse koputtelemaan, muuten mua alkaa pelottaa. :(


Asia, joka saa nauramaan.

Joo, mun sisko on asia. Koko elämämme kun ollaan asuttu saman katon alla, niin ymmärretään aika hyvin toistemme huumoria. Varsinkin väsyneenä tulee semmosta juttua, et huh! Päivän kuulumisistakin saa ihan kivasti revittyä riemua. :)


Rakkain esine.

Tää oli aika paha kysymys, ja lähdinkin miettimään, et jos saisin ottaa täältä vaan yhden jutun, niin mikä se olisi. Päädyin vanhoihin valokuva-albumeihin. Lapsuus oli ihanaa aikaa, ja edelleen muistelen sitä kaiholla. En todellakaan haluisi menettää näitä kuvia!



Lempikirjasi.

Mun lempikirjassa ei olekaan muuta kuin kuvia! Luen kyllä ihan tavallisia kirjojakin, viimesin tosi hyvä oli Leijapoika, jonka luin lukiossa. Mut tää kuvakirja, Offpiste; in the land of Kustaa Saksi, on ihan ihana! Kustaa Saksi on joku graafinen suunnittelija muistaakseni koulutukseltaan, ja se on suunnitellut mm. urheilukenkien mainoksia (Nike?) ja jonkun automerkin mainoksia ymym. Hän on siis suomalainen, mut asuu ulkomailla ja on siel vaiks kuin kuuluisa, kun Suomes sit taas harva tietää hänet. Noi sen teokset on kaikki tollasii ihanii väripläjäyksii, ja niistä löytyy jos jonkinmoista otusta. Pitäiski jossai vaihees pitää Kustaa Saksi- nail art- viikko. :)


Epäonnistunut tekele.

Hieno villasukka, eikös? Tonne mahtuis varmaan kolme mun jalkaa... En tiedä mikä siinä on, mut kotona saan kudottua ihan sopivia tumppuja ja lumppuja, mut mun koulutyöt oli aina ylisuuria. :D



Käsiala.

Ylhäällä mun käsiala, kun koitan kirjottaa kauniisti. Vinossa mun kaunokirjotus, koska sitäkin toivottiin. Tosin en oo kirjottanut kaunoa sitten yhdeksännen luokan, et se ei oo kovin hääppöstä. Alimpana sit mun peruskäsiala.


Rakkain pehmolelu.

Jes,just tän halusin jakaa maailmalle! "Unipupu", jonka sain kummeiltani yksivuotiaana. Siitä lähtien se on turvannut mun unta. Viimiset viis vuotta se on tehnyt matkaa vinttiin säilöön, mut en oo raaskinu viedä, kun sille tulee siel kylmä. :D Nyt se sit edelleenki hengailee mun huoneessa.


Lempipehmolelu.

Sain tän hipon viime joulukuussa äidiltä pikkujoululahjaksi. Se on IKEAsta, ja se on ihan täydellinen tyynynkorvike ja -koroke.  


Lempimaisema.

Mun lempimaisemat on varsin vesipitoisia. Tykkään tosi paljon katsella vettä, mut siinä oleminen tietyissä tilanteissa ahdistaa. Mulla oli pienenä pieni uima-allas-episodi, jonka seurauksena vedin vettä vähän keuhkoihin, ja pelästyin ihan älyttömästi. Sen jälkeen oon alkanut pelätä sukeltamista (ei se nyt mikään fobia oo, mut mieluummin pidän pääni pinnalla) ja pelkään hirveesti hukkumista. Siks olenkin täsä katellut Ebaysta happisäiliöitä Lontoon matkaa varten, kun se lentokone kuitenkin tippuu sinne mereen...

Mut takaisin aiheeseen, eka kuva on mökkireissulta, vasemmalla ylhäällä presidenttimme kesämökki, keskimmäinen keskiyön souturetkeltä ja oikeanpuolimmaisin kotipaikkani luontopolulta. Aurajoki se siinä virtailee.


Lempikohta kissasta.

Mielenkiintoinen kysymys, mut kyl se on toi ihana utareet sikspäkki. <3


Hiusten pituus.

 Kyl ne siitä kasvaa, kun joku pölö meni leikkauttaa ne lyhyiks vuos sit...



Lähikuva silmästä.

Jee mä niin tykkään näistä mun mitäänsanomattoman värisistä silmistä! Ihan kivalta ne näyttää, kun kattoo tollee aurinkoo kohti, mut jos ei haluu sokeutuu ja on kattomati aurinkoon, ne on tosi hailakat.  


Paras kohta minussa.

Baletin myötä oon oppinu tykkää mun jaloista! Ne näyttää kivoilta, kun niitä ojentelee joka ilmansuuntaan. Jotenki siroilta tai jotain. Ja nyt jos joku baletinharrastaja kattoo tätä kuvaa, ni ei saa kauheen tarkkaan analysoida tota mun random-asentoa. Otin kuvaa kumartumalla eteenpäin ja kurottamalla käsillä mahdollisimman kauas kamera mun jalkoihin suunnattuna, ja otin kuvan, et siin oli kyl aika näky, kun tasapainottelin siinä. :D




Lempivaate.

Kyl se vaan on tää mun yo-mekko...


Lempivaatteen kankaan kuvio.

...ja pari muutakin! Nää on paitoja kaikki, H&M:stä alunperin, mut oikeenpuolimmainen on tullu mulle kirppikseltä.


Lempiasu.

En nyt tiedä onks nää lempiasut, mut nää mustat mekot on mun suosikkeja, niihin voi yhdistellä vaiks minkänäköst paitaa ja sukkist.


Tietokoneen taustakuva.

Nicoletta Ceccolin taidetta. Vähän synkkä, mut ei se mitään. :)


Lempi-tv-sarjan alkutekstit.

Ketä tunnistaa? :)


Paavo-tavarat.

Osa on jo kertaalleen nähty, ja osa kertaalleen nähdyistä puuttuu kuvasta. Pikaselostuksena vasemmalta lähtien; Kari-tyyny, Paavo-kassi ja sen sisällä huppari, mustalla hyllyllä Paavo ystävineen pehmoleluina, niiden edessä Paavo-säästölipas, kynä ja kumi, sekä Kari-tossut. Hyllyllä vielä ihana Paavo-maatuska, jonka joku ihana ihminen toi mulle tuliaisena/synttärilahjana Tallinnasta. :)



Uusin tavarasi.

Hihii, posti toi mulle nää viikolla, sata pöntsiä hileitä, timantteja, dazzlingeja, paljetteja, helmiä, ym.



Noniin, siinä alkaisi olla sitten melkein kaikki. Neljä jäi toteuttamatta ongelmien takia.

1. Surkein lakkaus - näistä ei ole kuvaa, mutta yläasteella tein ekan nail art-kokeilun ikinä: vaaleanliilaa shimmerlakkaa ja päälle teippien avustuksella raidat viininpunaisella lakalla. Nams, mikä väriyhdistelmä, ja tuppas ne raidatkin olemaan ihan vinksin vonksin!

2. Hengissä säilynyt kasvi - taidanpa tietää, mistä suunnasta tämä kysymys on tullut. :D Mutta asia on niin, että olen tehokkaasti saanut tapettua kaikki huonekasvini, joita olen rakkaudella hoivannut, et se niistä kuvista...

3. Verhot- Kiitos Ellos! Tilasin teiltä ihanat valkoiset läpinäkyvät verhot, joissa oli värikkäitä perhosia. Noin viiden vuoden etsinnän jälkeen ne olivat ainoat kelpuuttamani verhot. Saatuani ne taistelun jälkeen tilattua teidän lagittaviltanne sivuilta menin tyytyväisenä nukkumaan. Seuraavana aamuna tuli ilmoitus, että vaikka tilasit verhot, ne loppui jo, et mepäs pistettiin sulle muu tilaus tulemaan. Kiitti joo, tilasin vaan niitten verhojen takia, et pitäkää sit muutkin tyhmät tavaranne! :( 

4. Lempiunesi ja -ajatuksesi- Mulla on idea tän toteuttamiseen, mut se täytyy tehdä myöhemmin, kun mulla on mukana toinen kuvaaja ja tarpeeks rohkeutta. :P


12 kommenttia:

  1. aww:) Näitä on ihana lukea/kattoa:::D Toi lempikohta kissastasi oli ihanain:D<3

    VastaaPoista
  2. Repesin lempimukille, koska juon tällä hetkellä tässä kahvia ihan samanlaisesta mukista! Paavo. <3 Ja nuo verhot on varmaan ne samat ku mulla on, joista lähti värit ekassa pesussa, koska niissä oli virheellinen pesulappu! Että jes. :D

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus jälleen! :) Ja sit on tosi kiva, jos otat kuvan lempi unestasi/ajatuksestasi! Se on oikeesti kiinnostavaa! :)
    Sit rakastuin ihan täysin sun taustakuvaan, ja googlailin esiin tämän naisen taideteoksia ja awwww... Ne on niin herkän kauniin ihania! (eikös sun ava radolassa oo hänen käsialaansa?)
    ^Ja taitavat päätyä myös mun tietokoneeseen näytöksi/näytönsäästäjäksi ♥

    VastaaPoista
  4. Ahhahaha! Ja minä kun luuli et meiken Toope on ainut cornari joka kärsii röllövatsasta, mutta kyllä sun kisu vei nyt voiton :D

    VastaaPoista
  5. Anonyymi3/4/11 18:59

    Kivat ::::D Toi lempikohta kisusta pisti nauks (; upee 6päkki :D
    Öyy mistä oot saanu ton yo-mekon, iha simo ihana! :D

    VastaaPoista
  6. Mmeri, jee, kiitos, kiva et oli kiva postaus! :)

    Sonne, hyvä mukivalinta sulla sit! :) Ja harmi et verhot meni pilal. :( Kai teit valituksen ja haastoit ne vähintäänki oikeuteen? :o

    Arco Iris, jep avana on yks vähän muokattu versio. :)

    rosaparks, joo ,oon kans nähny näit haitarimasusii cornarei, mut ykskää ei oo viel meidän Pojuu päihittäny. :D

    Anonyymi, tilasin Ebaysta. Se on Betsey Johnsonin suunnittelema. Kandee hakee sillä nimellä Ebaysta, munsta hänellä oli muitakin kivan näkösiä mekkoja. :)

    VastaaPoista
  7. Anonyymi4/4/11 09:57

    Voi ei mikä maha :D
    Pitänee varmaan myöntää että se on kyllä emolta peritty myös :D

    http://emailman.1g.fi/kuvat/20100515_gremlin_kiikku/IMG_6298.JPG

    Ei nyt äkkiseltään parempaa kuvaa löytynyt, mutta ruttusuus siis ei johdu asennosta :D

    Iina

    VastaaPoista
  8. Anonyymi4/4/11 14:27

    Tietenkin tunnistin ton alkutekstin, Täykkärit on munkin lempisarja:)

    VastaaPoista
  9. Mä niin rakastan tota sun ylppäri mekkoo :))
    Ja kyllä, mun sisko on kans asia joka saa mut nauramaan :P


    P.S. Mun blogiin kaipailisin julkisia lukijoita

    VastaaPoista
  10. Iina, se on kyl ihan hyvä tietää, et toi on geeneissä, eikä johdu ruoasta. :D

    VastaaPoista
  11. hahah, mulla oli samanlainen unipupu ennenku rakas isoveli leikkas siltä pään irti : D

    VastaaPoista
  12. Aaargh, voi kauheeta! :D Kai kostit repimäl sen action manilt tms. pään ja kaikki muutki raajat irti? :P

    VastaaPoista