Sivut

tausta

23.1.2011

Nfu Oh- testailua

Taas edellisestä postauksesta on viikko. Yritän kyl saada tänne vähintään kahdesti viikossa postausta, mut täs vaan on ollu kaikenlaista. Kun on työ, harrastus ja blogi, ni tuntuu et kaikkee ei ehdi tekemään. Mut en siitä sen enempää ala selittelemään!

Kiireen takia en ehtinyt sen kummempia koristelujakaan kynsiin väsätä. Vähän oli jotain ideaa kyl mielessä, mut nyt kun olis aikaa toteuttaa, täytyy jo ottaa nää lakat pois ja uudet tilalle. Mut ei se mitään, nää lakat oli tällasenaskin aika upeen näköset, vai mitä?
Alle vedin pari kerrosta sitä edellisessä postauksessa näkynyttä Orlyn Halley´s Cometia ja päälle Nfu Oh´n sinivihreää flakies-lakkaa. Noissa kuvissa se vihreys ei kyllä tule yhtään esiin, mut oikeestikin se aika harvoin näkyi. Suurimman osan ajasta siinä näkyi vain toi sinisyys. Mut tykkään silti tosi paljon! Aina kun vähänkin liikuttelee sormia, kynnet näyttää vähän erivärisiltä. :)

Sitten näytän vielä kuvan siitä "projektistani", josta olen koko tammikuun puhunut. Tein siis ystävälleni kalenterin täksi vuodeksi. Sisälle piirsin, maalasin, askartelin jne. joka viikolle jonkun kuvan. Loppuvaiheessa meinas ideat loppuu, kun piti yli viiskyt kuvaa sinne keksii, mut onneks lopulta riitti joka sivulle täytettä. :)

Katotaan jos joskus laitan jotain sivujakin tänne näytille, jos saan siihen kalenterin omistajalta luvan, mut kansi näytti tältä:


Päällystin sen siis vaaleenpunasella lakanakankaalla ja ompelin siihen vielä tollasen alareunassa näkyvän kiinnitysjutun, koska vihko pullisteli niin paljon, et se on pakko sulkee nepparilla. Oravan leikkasin paperista, lättäsin valkoselle paperille ja päällystin kontaktimuovilla. Siihen ompelin ympärille pitsireunukset ompelukoneella ja sen jälkeen viel käsin helmet ja pitsihörselön ulkoreunat. Vuosluku on kangasmaalilla tehty. Oli kyl niin kiva tehdä tota, vaiks viimiset kaks viikkoo teki mieli vaa heittää se saunanpesään. Meillä oli kalenterin kans vähän erimielisyyksiä nimittäin. :D Mut onneks sain sen valmiiks ja "tilaajakin" oli tosi tosi tyytyväinen. :)


Sitten piti vielä sanoa, et tällä viikolla olen lakannut toisten kynsiä enemmän kun tarpeeks! Alkuviikosta lakkasin työkaverin kynnet Tupperware-kutsuja varten, joita hän emännöi ja samana iltana hänen tyttärensä kynnet (erivärisiä hilelakkoja monta kerrosta ja vielä timantteja paljon päälle :D ). Perjantaina piti taas lakata yhden työkaverin kynnet, mutta hän olikin kipeä. Kysyin sitten haluisko joku muu lakkaukset, kun kerran olin lakkoja ottanut mukaan. Ennen kun olin saanut edes lauseen loppuun, siinä olikin jo jono päydän vieressä... Yksi sai vaaleanpunaiset kynnet konadoinneilla, toiselle Orlyn Space Cadetia ja päälle liskot Bundle monsterin laatoista, koska hän oli ehkä menossa liskonäyttelyyn viikonloppuna ja yhden työntekijän lapsi sai taas hilekuorrutteeet kynsiinsä. Saa ainakin hyvää harjotusta, kun on tarkotus Ninan kanssa kesällä alkaa kenties lakkailla ihmisten kynsiä erilaisissa tapahtumissa Dazzling Nailsin nimissä. :)

Ens viikolla sitten luvassa se akryylimaalituto, jonka lupasin joskus tekeväni. Teen sen ehkä kahdessa osassa, mut kattoo nyt. Kuvat on otettu sitä varten, mut en vielä tiedä paljonko tekstii tulee. Mut tuntien ei varmaan ihan parilla lauseella selvitä. :P

Ensi kesää ajatellen kyselen, paljonko sinä maksaisit harrastelijan tekemistä lakkauksista, jotka tehtäisiin esim. ulkoilmakirppiksellä? Siihen kuuluisi aluslakat, värilakat, päällilakat ja koristelut toiveiden mukaan. Esimerkiks konadointia, timantteja, fimoja tai käsinmaalattuja koristeita.

16 kommenttia:

 1. asutte vissiin turussa päin ? MÄ OON SIT HETI EKANA JONOSSA :-) oisin valmis maksaa 1-10€ :-P en tiiä yhtään ;o

  VastaaPoista
 2. Ite oon tehny kans työkavereille, sukulaisille ja ystäville kynsiä. Lähisukulaisita en oo periny mitään mutta yleensä 10e muilta. Aattelin kyllä, että korkeampi hinta pitäisi olla kun nykyään pelkän lakkauksen lisäksi kaikki tuntuu haluavan tosiaan siihen ne fimot ja konadit. Etenkin pikakuivattava ja aluslakka hupenee nopeasti joten luulen että jatkossa pyydän ainakin 15e. Vaikka en todelakkaan mikään ammattilainen ole. Tähän mennessä jokainen on onneksi ollut enemmän kuin tyytyväinen kynsiinsä :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, okei, tervetuloo vaan! :D Varmasti ilmotellaan blogeis tai Dazzlingin sivuil sit kun ollaan menos jonnekki. Jos uskalletaan. Aika pelottavaa et sit jotkut tietää keitä me ollaan mut me ei tiedetä keitä te ootte. :D

  Nunnu, en oo minäkää periny mitää sukulaisilt, mut työkavereilt oon ottanu 2-3 e. Aika vähän, mut edelleen tulee välil sellasii "oho, hups toi kuvio jäi vähä puolikkaaks", ni sit ei viitti niin paljo pyytää rahaa. Nyt oonki ajatellu et ens kesäks hankkis muutaman konadin oman lakan leimailuun, koska noi puolikkaat kuviot johtuu just varmaan siit, kun käytän tavallisii lakkoi ja ne kuivuu niin hirveen nopeesti... Mut kesäks olis kyl mieles just joku 10e korkeintaan. Vähän vois lakkauskohtasesti hinnotella, et esim. pelkkä värilakkaus X euroa, timanteilla tai fimoilla Y euroa ja konad-kuvioilla Z euroa.

  Mut vaiks nyt paljastinkin aatokseni, ni kertokaa viel muutkin mielipiteenne!

  PS. Sori jos joku kävi äsken täällä, sääsin vähän ulkoasun kanssa.

  VastaaPoista
 4. karamelli423/1/11 15:54

  Kuulostaa hyvältä ajatukselta, mustakin olis kiva tulla teiän lakkaukseen. Ihanat kynnet :D

  VastaaPoista
 5. Mä olen sitten tokana jonossa! Nätit lakkaukset :)

  VastaaPoista
 6. itse maksaisin 5-10 euroa mutta en ehkä enempää :o Ainakaan köyhänä opiskelijana. Ja tietenki hinnan pitäis riippua siitä mitä "asiakkaat" haluaa, tuskin mummelit haluaa muuta kun punaset kynnet.. Pelkistä punasista kynsistä ilman koristeluja he varmaan maksaisivat sen viis euroa.. Näin kuvittelisin, mutta en kyllä yhtää tiedä :)

  VastaaPoista
 7. 5 euroa ihan perusperus "tyyliin yksvärinen ja pari kuvaa" ja sit 10 euroa koristelluista tai jotain sinne päin...

  VastaaPoista
 8. Musta tuo mainittu kymmenen euroa on melkoisen paljon. Itse maksaisin ehkä viisi euroa, maksimissaan pari euroa yli, jos on kovin monimutkaiset koristelut. Kyseessä on sentään "vain" luonnonkynsi, ja todennäköisesti siinä olisi sitten muutama lakattava kerrallaan, niin aikaakaan ei menisi kuivumisiin hukkaan? Materiaalia saa ainakin olla aika pirusti yhdessä lakkauksessa, että siihen menisi lähellekkään se kymmenen euroa. Ja yksiväriset lakkaukset tietysti edullisemmin, jos joku sellaisia tulee edes muilla lakkauttamaan.

  VastaaPoista
 9. Itsekin maksaisin ehkä maksimissaan sen 5 €, koska loppujen lopuksi ne koristeet ovat halpoja, kun tilaa netistä ja lakkaakin saa melkoisesti läträtä että se loppuu. Konadit kun on kertaalleen itselleen ostanut niin niiden käyttö ei sen jälkeen enää maksa, paitsi lakkojen käyttö tietenkin. Tuntipalkkaakaan tuossa työssä ei oikein voi laskea. :D Eli vastaan siis, että maksaisin max. vitosen. :)

  VastaaPoista
 10. Täytyyhän hinnassa ottaa huomioon käytetty aika, matkakulut, kuljetusjärjestelyt yms. Eihän teille kyllä paljoa jää käteen jos ihmiset maksais maksimissaan sen 5 euroa :( noilla seikoilla perustelen tuon aikasemman kommentin 5-10 euroa, riippuen lakkauksesta. Sen enempää ei kyllä sais sit olla!

  VastaaPoista
 11. Olin just tulossa sanomaan samaa mitä H. Ei ne materiaalit siinä paljoo maksa, ehkä euron verran, mut työnteosta siinä maksetaan. Jos halvalla haluu lakkaukset, ostaa ite kynsilakan ja koristeet ja menee kottis lakkailemaan. Jos haluu et toinen tekee työt, siihen täytyy laskee monenlaista kulua mukaan. Ihan jo se paikkakin maksaa about kympin ja siihen vielä päälle lakkaajan "palkka" (kyllä, munsta sen voi laskea mukaan!). Mulla menee 30-45 min toisen ihmisen kynsien lakkaukseen ja tuntipalkkahan on yleensä jotain kympin verran missä tahansa perustyöpaikassa. Siitä kun lasketaan, et materiaaleihin meni se euro ja toinen moinen paikan maksuun jos asiakkaita olis vaiks se kymmenen, niin itselle siitä jää käteen se 8e.

  Luulen et se kymppi ei oo ollenkaan paha hienosti koristelluista kynsistä, koska menepäs jonnekin kynsisalonkiin, niin et varppina saa samanlaista alle viidenkympin. Ja tässähän on yks idea ollutkin se, et me mennään ihmisten luokse ja lakataan kynnet sellasina ku ne on. Buuuu tekokynnet, jeeee luonnonkynnet! :D Monet voi lisäks vierastaa jotain kynsisalonkei, koska ne haluaa hienot kynnet, muttei mitää ylipitkii tekokynsii. Nyt niitten on helppo tulla kesken kirppiskierroksen laitatuttamaan omat kyntes näteiks.

  Jos nyt jonkun hinnan heittäsin niille yksvärisille lakkauksille, niin kyl nekin sais munsta vitosen maksaa. Siihenkin sisältyy sit alus- ja päällyslakat, ehkä sit viel lopuks kynsinauhaöljytki + sit tietty se 2-3 kerrost värilakkaa ja tarvittaes viilaukset.

  Mut hei hyvää keskusteluu tullu, keskustellaan toki lisää! Mut nyt kun järkevästi ajattelette, niin eihän me sinne hyväntekeväisyyttä mennä harrastamaan, ajatelkaa vähän meidänkin kantilta ehdotellessanne hintoja! :)

  VastaaPoista
 12. En itseasiassa edes ajatellut tuota, että se itse paikkakin maksaa, mutta ihan totta, se tulee ottaa kyllä kanssa huomioon (+ tietty kuljetus yms.) Vaikea sanoa, kun ei yhtään tiedä niitä olosuhteita. Riippuu just siitäkin mitä siihen lakkaukseen kuuluu ja kuinka hyvin kynnet pohjustetaan ennen työtä (just tuo mainitsemasi viilaus + kynsinauhaöljy).

  Toisaalta kun miettii, että Nailympics hopeamitalisti tekee koristelakkaukset hintaan 50 €/10 kynttä (+ lisähinnasta strassit ja 3d-koristeet) niin siihen voi toki verrata vähän. :D

  VastaaPoista
 13. Kannattaa ottaa huomioon, että esimerkiksi ulkoilmakirppiksillä lakkaaminen on enemmän harrastustoimintaa, mitä ei kannata ihan työnä miettiä ja näin ollen "työkuluja" laskea. ei kannata ajatella, että ihminen, joka tulee kirpparille tekemään muutaman euron löytöjä, päättäisikin ottaa full on manikyyrin ja maksaa siitä luultavasti tuplasti enemmän kuin on maksanut ostoksistaan. 3-4 euroa olisi itselleni ehdoton maksimi sille, mitä kirpparilla kynsistä maksaisin, koska kyseessä on harrastelija. liian kalliista hinnasta kukaan ei tahdo pysähtyä laitattamaan kynsiään, se on aivan varmaa

  kannattaisi miettiä asiaa eri kantilta: ostaa yleishyvä alus/päällyslakka, jota käyttää, ottaa mukaan vain ne lakat ja koristelutarvikkeet, jotka on valmis antamaan käytettäväksi. Lisäksi kannattaa huomioida, että 30-45 minuuttia on pitkä aika ihmiselle, joka on tullut kiertelemään vain nopeasti kirpparille. Pigmenttiset lakat, joilla säästyy monilta kerroksilta on varmasti plussaa ja se, että tilanteesta tehdään asiakkaalle nopea ja mukava. Jos ihminen haluaa kunnon kynsihoidon viilauksineen ja öljyineen, ei hän sitä kirpparilta hae. Joku joka pitää kynsistä varmasti arvostaa kunnolla tehtyä lakkausta, mutta monet tahtovat vain näppärät ja nätit kynnet ilman, että he joutuvat varaamaan aikaa asiaan liian kauaa.

  Jos oikeasti materiaalikuluja tahtoo laskea, kannattaisi ostaa ihan omat välineet näitä lakkauskertoja varten, jolloin voisit laskea kuinka monta lakkausta yhdestä lakkapullosta / aluslakkapullosta / koristepaketista saat ja lisätä se lakkauksen perushintaan jo valmiiksi. Yksi aluslakkapullo kuitenkin riittää noin 80-100 lakkauksiin, joten esimerkiksi 10 euron aluslakkapullosta, jäisi vain noin 10 senttiä materiaalikuluja. Sitä paitsi luultavasti veloittamalla muutaman euron lakkauksesta, saatatte saada suurempaa tuottoa kuin istumalla koko päivän kirppiksellä tehden yhdet kynnet, jos ihmiset pakenevat kalliiden hintojen takia kauemmaksi.

  Harrastajan kirpparilla tekemiä koristeluja ei kuitenkaan millään tavalla voi verrata salongeissa tehtäviin koristeluihin, minkä takia on hassua verrata hintoja siihen millä hinnalla salongeista koristelut saisi.

  VastaaPoista
 14. S, paljon hyviä pointteja sulla. :) Olen sitä itekin miettinyt, et jos ihmiset haluaa vaan kiireellä juosta kirpparin läpi, ei ne varmaan jaksa istua puolta tuntia kynsien lakkauksessa. Siks olenkin aatellut, et hyvä kohdeyleisö olis a)mammat, joilla on aikaa, koska kotonakaan ei oo yksin istuksiessa mitään tekemistä b)5-10v lapset, jotka ei jaksa odottaa kun äiti käy kirppiksellä läpi jokaikisen rätin ja lumpun c) kaukaa tulleet lomalaiset, jotka aikovat koko päivän maleksia kirppar(e)illa.

  Ja sit jos viel muita tapahtumia mietitään, niin jossain messuilla varmaan ainakin asiakkaita riittäis. Mennään vaiks johonkin kesäheikkiin, jossa sit miehet tutkailee innostuneina niitä kaikkii ruostuneita mötiköitä (=auton osia) ja niiden vaimot jonottaa meidän kojulla. :D

  Samalla olis sit tietty tarkotus myydä meidän kaikkii juttuja, eli noit fimoi, timanttei, lakkoi jne. Et kyl niilläkin saadaan kuluja katettua.

  "...lakkaaminen on enemmän harrastustoimintaa, mitä ei kannata ihan työnä miettiä ja näin ollen "työkuluja" laskea"

  En nyt silleen laskekaan, et siit jotain tuntipalkkaa sais, mut kyl siihen munsta saa laskee vähän työkuluja. Meeppäs jonnekin myyjäisiin, niin varmana villasukankutojat ja hillonvalmistajat ovat lisänneet materiaali- ja paikkakustannusten päälle vielä hieman hintaa "vaivanpalkaksi". Et siis ei ne lakkauksetkaan saa tottakai ihan hirveesti maksaa et joku edes tulee asiakkaaks, mut täytyy siit sen verran saada, et se kannattaa ja siin on järkee.

  Sit vaan laittaa esille kuvia meidän hienoimmista lakkauksista, niin varmasti monet uteliaat tulevat lähemmäs katsomaan ja huomaa et ihan hienoja kynsiä kesken kirpparikierroksenkin saa laitatettua.

  "Sitä paitsi luultavasti veloittamalla muutaman euron lakkauksesta, saatatte saada suurempaa tuottoa kuin istumalla koko päivän kirppiksellä tehden yhdet kynnet, jos ihmiset pakenevat kalliiden hintojen takia kauemmaksi."

  Tääkin on ihan totta, ja siks täällä kyselenkin sopivaa hintaa. Täytyy vaan käyttää kaikkii ovelia keinoja hyväkseen, esim. 4,5e yksvärisistä kuulostaa halvemmalta kuin 5e. Sitten vielä listaa siitä mitä lakkauksiin kuuluu ja ehkä vielä joku tarjous, vaiks joka kolmannelle fimopussi kaupan päälle. :D Täytyy kans se muistaa, et nää mielipiteet täällä on suurin osa kynsibloggaajien/ kynsiblogien lukijoiden. Monista "tavallisista" ihmisistä jotkut konaditkin ovat niin voutsivou, et ne tulee kattomaan lähemmin ihan vaan nähdäkseen miten ne toimii ja koht ne haluukin jo itelles konadoinnit. :P

  VastaaPoista
 15. Tuli sit niin pitkä kommentti et pitää kahes osas lähettää...

  >> "Harrastajan kirpparilla tekemiä koristeluja ei kuitenkaan millään tavalla voi verrata salongeissa tehtäviin koristeluihin, minkä takia on hassua verrata hintoja siihen millä hinnalla salongeista koristelut saisi."

  Tähänkin vielä pakko sanoo. :D En siis mitenkään tarkottanu verrata näitä hintoja keskenäs. Tarkotin sitä, et monet ihmiset ei ehkä viitti mennä kynsisalonkiin, koska se maksaa kuitenki vaiks kuin paljon ja viimeistään parin viikon päästä lakat on jo mennyttä. Ehkä ne jopa häpee viedä ruttuset nysäkyntes ammattilaisten nähtäville. Kirpparilla on paljon matalampi kynnys tulla lakkauttamaan kyntensä, kun ohikulkiessa jo näkee paikan ja kenties kuvia mahdollisista lakkauksista. Sitten vielä kyltissä lukee, et kaikki lakkaukset 5-10e, niin varmasti monet sellaset tulee asiakkaaks, jotka olis halunnu kynsisalonkiin mennä, mut ei oo uskaltanu tai ei oo varaa. Hintoi ei todellakaan voi verrata sillee, koska salongis on ammattevehkeet ja ammatti-ihmiset, mut tollee tarkotin sen vertailun.

  "Jos ihminen haluaa kunnon kynsihoidon viilauksineen ja öljyineen, ei hän sitä kirpparilta hae."

  Piti tähänkin viel sananen sanoa. :D Ton ajattelin sillee, et se tulee sen vert yllärinä asiakkaille, et ne ei ehdi harkitsemaan asiaa, vaan tulee lakkaukseen "heräteostoksena". Totta kai jos ihminen on käyny tähänkin asti laitatuttamas tekokynsii ja hienoi salonkilakkauksii, ei se varmana tuu meidän lakattavaks, korkeintaa kattoo meit nenänvarttas pitkin, mut sellaset neljäviis vee Tuijat ja Raijat jotka asuu josai mettäs tulee ehkä hakemaan meilt vähän luksusta elämään. :P

  Kiitos taas uusista kommenteista ja lisää tulemaan!

  VastaaPoista
 16. Hitto jos asuisin yhtään lähempänä oisin heti kans tulossa! Tosi upeita kaikki kynnet mitä oot tehny :)


  http://mawismi.blogspot.com/

  VastaaPoista