Sivut

tausta

30.1.2011

Akryylimaalituto osa II

Tosi fiksuu myöntää tää heti ekaks, mut tää nyt ei oikeen onnistunut. Tai siis videot. Pöydällä oli niin paljon kuvaushetkellä tavaraa, etten saanu kamerajalkaa mahtumaan muualle kuin sivulle. Eli videoissa näkyy paljon enemmän mun kämmenselkää kuin maalaamista... Mut toivonmukaan niistä edes jonkinnäköstä selvyyttä saa!

Samoin pahoittelen viivästymistä. Olen perjantaista asti tapellu näiden videoiden kanssa. Ne ei millään suostunut latautumaan tänne. Syyksi selvis meidän mahtava viihdepaketti. Jos lataan jotain kuvaa isompaa koneelta/koneelle, meidän tv sekoaa. Tai jos tv:stä katotaan jotain tallennettua, lataus ei onnistuu. Jipii! Yritin tänään nyt sitten aamulla, kun kukaan ei ollut tv:n ääressä, ladata videoita uudelleen. Arvatkaapa vaan onnistuiko? Ehei, turha luulo. Tein tän sitten vaikeimman kautta, ja nyt multa löytyykin sitten Youtubesta oma kanava. Kattelen sitä jossain vaiheessa vähän tarkemmin ja otan sen osaksi blogia. Tällä hetkellä sieltä löytyy vanhat videot, eli kynsitatska- video ja gaffiti nails- video. Tän postauksen videot pitäis olla siellä sillee, et pääsette kattomaan ne näistä linkeistä, mut muuten ne ei siellä näy, esim. haulla.


Ensin otetaan pieni harjoitus. Kaikki on varmaan nähny niitä kynsiä, jotka näyttää siltä, et niihin on vaan sohittu jotain viivoja eri väreillä. Nyt on tarkotus tehdä vähän samalla tavalla. Ottakaa siis valmiiksi pieni (eyeliner)sivellin, vettä, maaleja ja alusta. Laittakaa soimaan joku hyvä biisi, ja hakekaa siitä inspistä maalailuun. Tehkää viivoja, palloja, rinkuloita ja mitä vaan mieleen tulee. Tarkotus on opetella käyttämään niitä siveltimiä ja maaleja kynnelle. Paperille se on vielä helppoa, mut kynsi on pikkasen pienempi ja liukkaampi, joten sitä todella kannattaa kokeilla ennen kukkasten maalailua. Muistakaa tietysti laittaa aluslakat alle, ettei maalin ainesosat imeydy kynnen läpi verenkiertoon. Se tuskin on kovin terveellistä...
Mulla oli muuten musiikkina videossa Gotanin Tango Square. Ollaan baletissa tanssittu sen tahdissa, sitä kautta löysin sen. :)
Tokassa videossa, jonka feilasin parhaiten, tehdään iso kukkanen kynsiin. Selostan vähän tapahtumia, jos niitä on sitten helpompi tuolta katsella. Eli ensin tein ison kukkasen valkoisella. Kukassa on ulospäin levenevät terälehdet, jotka ovat vähän huiskaleiset. Sen päälle laitoin vaaleanpunaista keskeltä reunoille päin niin, että valkoista jäi uloimmaksi näkyviin pari milliä. Vaaleanpunaisen päälle taas samaan tapaan reippaasti tummempaa vaaleanpunaista. Lisäsin siihen samaan vaal.punaiseen vain sinistä väriä. Lopuksi kukkanen sai dotting toolilla tumman oransseja pisteitä keskelle. Sitten koristelin vielä tekemällä lehtiä kukkasen viereen. 
Viimeisessä videossa tehdään vielä pieniä kukkasia. Ne näkyy suht hyvin videolla, eli en niistä niin paljon kerro. Ne siis tein ihan vaan sutimalla kahta eriväristä maalia, tummaa keltaista ja valkoista ympyrän muotoon. Vähän niin kuin voikukan tapaan. En tajua miten tosta puuttuu yks osio, mut lopuks tein kuitenkin kynteen vielä mustia kiekuroita kaveriksi. Kuvassa ne sentään sit ainakin näkyy. :)
Alemmassa pari muutakin kokeilua, jotka ei kyl akryylimaaleihin mitenkään liity. :)

Noniin, nyt pitäis sit olla kaikilla akryylimaalien perusteet hanskassa, eikö? Jäikö vielä jotain, mitä oisitte halunnut tietää? Kiinnostaisko muukin kuin kukkaset? Voin tehdä tähän vielä kolmannen osan, jos löytyy tarpeeksi toiveita. Haluan siis tarkkoja toiveita, en lähde toteuttamaan sellaisia toiveita, kuin "jooo haluun muutaki ku kukkii", ennemminki näin: "haluisin tietää miten sais maalattu kissanpentujen kuvia". :) Jos ei tule mitään toivomuksia lisää, tämä tutoriaali oli sitten tässä. Kiitos kaikille, jotka sen luki läpi ja ihan mahtavaa jos tästä jollekin oli apua!

Ensi viikoksi yritän saada enemmän postauksia. Ainakin parit lakkaukset olisi esiteltävänä, samoin käsirasvoja ja lakkahankintoja. :)

3 kommenttia:

 1. ois kiva saada joku talvinen tuto näist akryylimaaleist :) esim. lumihiutaleita tai muuta vastaavaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, pistetään muistiin ja tutoa tulemaan jossain vaiheessa. Ainakin ennen kuin lumet sulaa. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitän suuresti akryylitutostasi!! =D Kerrankin joku joka on kirjoittanut kunnon ohjeet.
  Olen vasta aloittanut nail arttauksen. Siveltimet löytyy(huutonetistä) ja muutama kynsilakkakin. Päätin myös ostaa tiimarista akryylivärit ja testasinkin niitä mutta ei onnistunut ei. Ohjeesi siis luin vasta jälkeenpäin.
  http://tartofraises.nailblogs.net/nailart/onestroke2/oneStroke2eme%20050.JPG
  Tuollaista kukkaa halusin testata ja en tiedä testasinko heti liian vaikeaa mutta en teidä mitä tein väärin(muutakuin jätin siveltimen kastelematta alussa). Voiko kyse olla vain tuosta että jätin siveltimen kastelematta ja se että en varmaankaan ottanut väriä tarpeeksi siveltimeen? Kysynkin tämän siis sentakia että haluaisin nähdä jonkun muun tekevän halpis akryyliväreillä tuon tyylisen kukan. =D Heräsi itsellä vaan epätoivo että onko kyse kuitenkin vääristä siveltimistä ja akryyliväreistä. =/
  Toivottavasti saat selvää sekavasta sepostuksestani... =)

  VastaaPoista