Sivut

tausta

22.4.2013

Kirppislöytöjä ja söpöjä purkkeja (DIY)

Hihah, täällä taas! Koska munsta oikeen tuli näin laiska bloggaaja... Ehkä mun pitäis tehdä postaus mun viikosta, niin näkisitte miks mulla ei ole aikaa bloggaamiseen! :D Mut mitä tässä turhia luettelemaan tekemättömiä töitä, mennään päivän aiheeseen! :)

Kävin täällä ensimmäistä kertaa parilla kirppiksellä, siis sellasilla joissa en ole ennen käynyt ja löysin kaikkea ihanaa!Päivän saalis. Nämä kertoo niin paljon mun tän hetkisistä villityksistä! Olen ihan rakastunut pitsiliinoihin, lasipurkkeihin, värikkääseen lasiin (etenkin pinkki ja turkoosi) ja hopeanvärisiin tarjottimiin/tarjoiluastioihin. Lasipurkkeihin on ihanaa säilöä kaikkea pientä askartelusälää tai keittiön puolella esimerkiksi jauhoja tai makarooneja. Mun innostusta feikki-mariskooleista en ymmärrä vieläkään. Olen aina inhonnut niitä. Sitten sain jossain vaiheessa lahjaksi kirkkaan värisen aidon (ison) ja vähän ajan päästä vaaleanpunaisen feikin (pienen). Nyt mulla on niiden lisäksi yks pieni kirkas ja nyt nämä. Kattokaa nyt kun ne on niin kauniin värisiä! :DNäille ihanuuksille mulla on tulevaisuudensuunnitelmia. Osallistuin pari kuukautta sitten ravintolapäivään ja pidin kavereiden avustuksella muffinssikahvilaa. Nyt meillä on kaikilla menoa seuraavaksi ravintolapäiväksi, mutta syksyllä osallistutaan varmaan uudelleen. Näillä kelpaa sitten tarjoilla ihana muffinssit pöytiin! :) Kielsin itseäni ostamasta mitään vaatteita, kun vaatekaapin peräseinä on jo nyt kaikesta tunkemisesta irti. Tämä oli silti IHAN pakko saada! :D Mekko on oikeasti ihan musta, mutta lisäsin vähän valoa kuvaan, jotta pitsit näkyy paremmin. Tämä menee ihan mahtavasti vaikka kesällä rannalla bikinien päälle heitettynä. :) 

Hinnat:
Pitsipöytäliina 2€
Lasipurkit 0,80€/kpl
Tarjottimet 2,80€/ 4 kpl
Mekko 1€


Jatketaan vielä vähän lasipurkeilla! Kuten sanoin, olen viime aikoina ihastunut lasiin. Se tuo niin kivasti värit esiin. Tässä pari ideaa vanhojen lasipurkkien koristeluun!
Erilaisia lasipurkkeja yhdistelemällä saa aikaan vaikka millaisia sisustuselementtejä! 
Iso purkki oikealla on ostettu Ikeasta. Kannen väliin on yksinkertaisesti heitetty kirppikseltä löytynyt vaaleanpunainen pitsiliina. Purkissa on ihanan värisiä karkkeja, mutta siinäpä vasta haaste pitää purkki täynnä! :D

Takana oleva, kookoshiutaleilla täytetty purkki on palvellut aiemmin tortillasoossipurkkina. Se punainen kämä, minkä nimeä en muista? :D Purkki on pesty, korkki maalattu akryylimaalilla ja kylkeen isketty tarra. Maali kestää normaalissa käytössä, mutta raaputtamalla se lähtee irti. Tiskauskin kannattaa siis hoitaa hellästi pehmeällä pesusienellä, jos on tarvetta.Tämä herkullisin peikonräkätikkarein (selitän myöhemmin...) täytetty purkki oli ennen sillipurkki. Niissä haju tarttuu helposti kannen tiivisteisiin, mutta lasipurkki itse on ihan käyttökelpoinen. Suuaukon ympärille on sidottu silkkinauhasta rusetti. 


Purkkeja valitessa kannattaa miettiä vähän valmiiksi mitä sinne laittaa. Jos purkki on ollut käytössä elintarvikkeen säilömisessä ennenkin, kuten näissä, niihin on käytetty siihen soveltuvaa lasia, joten niitä voi myös jatkokäyttää samassa tarkoituksessa. Jos taas löydät kirppikseltä kivoja lasipurkkeja tai käytät sellaisia, joissa on ollut vaikka kylpysuolaa, niin niihin ei kannata pistää elintarvikkeita. Ne voi puolestaan täyttää vaikka helmillä, silkkinauhanpätkillä tai muilla pienillä aarteilla. :)


Ekstrana vielä yksi, kuukauden takainen kirppislöytö, maailman ihanin keltainen tuoli! Mulla on myös joku ihmeen tuolihamstraus menossa, mulla on täällä mun pienessä yksiössä jo ton lisäks yks toinen kirppistuoli, joka odottaa maalaamista turkoosiks, neljä ruokapöydän tuolia, yks vanha jakkara, Ikean Marius-jakkara, kirjotuspöydän tuoli ja kahden istuttava sohva. :D Mulla oli kyl alunperin toiveena saada pyöree ruokapöytä, jonka ympärillä olis vanhoja tuoleja, jokainen erilainen ja erivärinen, ehkä se haave lähtee tästä toteutumaan... :)
Mitä mahtilöytöjä te olette kevään aikana tehneet kirppiksiltä? Vai onko kirppisten kiertäminen ennemmin kesäharrastus? 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti