Sivut

tausta

24.3.2012

Miss Hopealakka

Dindidin, saanko esitellä:



Huh, että kuulostaa hienolta, eikö! :P Tän postauksen tarkoitus on löytää täydellinen hopealakka leimaamista varten. En tätä varten ostanut mitään ylimääräisiä lakkoja, vaan käytin varastossa olevia vanhoja. Se on kumma, miten niitä hopealakkoja kertyy varastoon... Aina kun saa halvalla, täytyy napata mukaan, koska "ainahan hopealakkaa tarvitaan". Se on kynsilakkaajan perusväri, eikä sitä ilman oikein pärjää. Mutta mennäänpä asiaan!


Ehdolle asettui kuusi lakkaa. Tokmanneista löytyvä CCUK, joka maksoi muistaakseni jotain kolmisen euroa, Seppälän Classics metallic, joita löytyy myös sinisenä, pinkkinä ja liilakellertävänä duochromena, pari euroa, sekä kaikille tutuksi tullut Tokmannin Eveline, joita saa usein euron kappale tarjouksesta. 



Edellisten lisäksi laatikon uumenista kaivautui esiin Models Ownin Stearling Silver, Seppälästä vajaalla vitosella, Nfu.Oh'n hopeinen hololakka, Näytä Kyntesi-nettikaupasta ~8 euroa sekä Seppälästä saamani Wild&Mildin hopeinen koristelulakka, joka myöskin maksaa vajaan vitosen. 



Tässä lähikuvaa ensimmäisistä kolmesta. Valitsin leimauskuvioksi vähän haastavan puolikkaan kynnen kuvion, jossa on isompaa kuviota, kapeaa viivaa ja aukkoja. Pidin CCUK:ta pitkään todella hyvänä leimaushopeana, mutta tämä kuva kertoo jotain ihan muuta. Jälki on todella rosoista ja näyttää jopa hieman suhruiselta. CM:sta ei voi samaa sanoa. Jokainen osanen kuviosta näkyy selkeänä ja yhtenäisenä. Evelinen lakka on näistä kolmesta toivottomin, jälki on todella himmeä, eikä alareunan kuvioita edes meinaa sydämiksi tunnistaa.



Jälkimmäisessä kolmikossa kaksi ensimmäistä näyttävät hyvin samoilta. Kuvassa näkyvistä rutuista ei kannata välittää, kynsitikut vain ovat tehty vähän väärästä muovista, jota kynsilakka sulattaa ja lakka menee aina ruttuun niillä... Models Ownin hopea näyttää näkyvän aika hyvin, samoin Nfu.Oh, mutta jälkimmäinen jää ehkä hitusen laimeammaksi Models Owniin verrattuna. Wild&Mild ei toiminut leimauksessa juuri lainkaan, kuvio jäi todella, todella himmeäksi tällä helmiäishopealla. Testailusta kuitenkin näkyy, että viivoina ja pilkkuina se toimii loistavasti! 



Tällä kisojen kierroksella tarkastellaan lakkoja hieman lähempää. CCUK näyttää olevan hieman rakeinen lakka, mutta ei missään nimessä peittämätön. Shimmeriä on runsaasti ja kynnellä tämä lakka näyttää todella hyvältä, ei liian hippuiselta, mutta ei tylsän tasaiseltakaan! 



Classics metallic on taas todella hienojakoista koostumukseltaan, eikä ilman lähikuvaa shimmer-hippusia meinaa nähdä ollenkaan. Sen lisäksi se on todella peittävää, mikä on hyvä leimauslakalle. Tällä lakatusta kynnestä näkee melkein oman peilikuvansa! :P



Tämä Eveline kuuluu Holographic-kokoelmaan ja kuvastakin voi nähdä sateenkaaren värisiä hippusia, jos tarkasti tiirailee. Koostumukseltaan tämä on aika samanlainen CCUK:n kanssa, paitsi peittävyys eli shimmerhippusten tiheys tuntuu olevan hieman huonompi. 



Models Ownin Stearling Silver kuuluu myös rakeisempiin hopealakkoihin ja tuntui itse asiassa olevan kaikkista suurirakeisin näistä kuudesta lakasta. Peittää silti todella hyvin, melkeinpä yksi kerros riittää. Tämä oli leimauksessa myös hyvä, joten shimmerin tai muun väripigmentin määrä vaikuttaa selvästi enemmän leimaukseen, kuin värin määräävän hippusten koko. 



Nfu.Oh on hololakka Evelinen tapaan, mutta tsiljoona kertaa komeamman näköinen! Myös tässä hippuset ovat aika pieniä, mutta kuten jokainen näitä hololakkoja omistava tietää, peittävyys ei ole mitä parhain. Hippuset taittavat valoa kuitenkin niin tehokkaasti, että myös leimausjälki näyttää yllättävän hyvältä!



Wild&Mild poikkeaa muista siinä, että se on helmiäislakka, eli pearl. Siinä ei ole lainkaan shimmeriä, joka luo rakeisen pinnan vaan se on läpikuultava ja hohtava, mikä ei tuntunut sopivan leimaukseen lainkaan.



 Tässä vielä kuva, josta hahmottaa hyvin, mitä tarkoitan. Tästä näkee hyvin selvästi rakeisuuden erot.



Näiden tieteellisten tutkimusten perusteella voin todeta, että Classics metallic selvisi voittajaksi. Sillä sai aikaan tasaisimman ja peittävimmän leimausjäljen, joka erottuu edukseen muista jo paljaallakin silmällä katsottuna. Niitä siis tosiaan on tällä hetkellä Seppälässä myynnissä muutamaa eri sävyä. Minulla on myös pinkki, joka toimi yhtä upeasti leimaamisessa (ks. Tuulen värit- kynnet), joten äkkiä hakemaan näitä, kun hintakaan ei päätä huimaa! :P

Mikä on teidän suosikkihopealakkanne leimauksessa? 

PS. Pikkulinnut lauloivat, että Seppälään olisi tulossa maailmalla suosioon nousseita magneettilakkoja... 





16 kommenttia:

  1. On jo hetken aikaa pitänyt hommata nuita clasiic:sia, niitä kun on toisaallakin blogissa kehuttu toimiviksi leimauksessa. Ja tuolla hinnalla niin ei todellakaan olisi varmaan mikään vika ostos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä ollenkaan huono sijoitus, sen voin luvata ainakin sen pinkin ja hopean osalta! :) Olis kyllä mielenkiintosta kokeilla sitä yhtä duochromeakin leimaukseen... :P

      Poista
  2. Depend depend depend! Täydellinen lakka leimailuun! Siis se hopea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se näyttää olevan kans tosi hyvä, kävin vakoilemassa sun blogissa! :D Pitäisköhän semmonen viel hankkii ja pistää Classics ja Depend vastakkain! :P

      Poista
  3. Nunnun kanssa samaa mieltä! Se hopea Depend on aivan täydellinen! Pullo on vaan niin pirun pieni.. :( mutta nyt tuli iloisena yllätyksenä toi Classics! Nimittäin se löytyy tuolta kaapista mutten ole ehtinyt vielä kokeilla.. : D Ja ostin sen juuri leimauksien takia.. : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, Dependit on hurjan pieniä hintaansa nähden! Classics maksaa vähemmän ja siinä on kolme kertaa enemmän tavaraa! :D Mut hei tules vinkkaamaan jos innostut tekee vertailuu näiden kahden välillä bogiisi! :)

      Poista
  4. dependin hopea oiskohan numero 223 on aivan loistava leimaukseen parempi kuin konadin oma muutkin metalliset dependit ovat tosi hyviä leimaukseen.pasteliunelmia blogista löyty tollanen:

    http://karamellilunta.blogspot.com/2011/09/testing-depend-nailpolishes-on-stamping.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans kuullu et se Konadin oma on aika surkee. :D

      Poista
  5. Dependin hopeaa(223) kannatan mäkin. :D Voisi noita Classics Metallic-lakkoja kokeilla myös...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivoi, kaikki kannattaa Dependiä! :D Ja hyvältä se näyttääkin, en vaan hirveesti pidä Dependeistä ite, hinta on turhan suuri kokoon nähden, sudit on liian pieniä ja pari mun omistamaa Dependii on tosi luiruja ja peittämättömiä, yks on ihan liian tönkköä ja yks on sit kyl ihan hyvä! :D

      Mut täytyy ehkä se hopee ostaa, koska "hopeisii ei oo ikinä liikaa"! :D

      Poista
  6. Olipa kiva vertailupostaus! :) Mulla on tuota Classics Metallicin hopeaa lakkaa, mutten ole vielä kokeillut sitä leimaamiseen. Hyvä tietää, että se on noinkin toimiva noihin muihin hopeisiin lakkoihin nähden :)

    VastaaPoista
  7. Minkä merkkisiä tekokynsiä käytät ja mistä niitä ois saatavilla? Tosi siistin näköset ja sopivan mittaiset :)

    VastaaPoista
  8. Tämä on ensimmäinen blogiteksti, jonka tästä blogista luin ja teit kyllä vaikutuksen :D Ihan vaan jo tämän perusteella ryhdyn lukijaksi.

    VastaaPoista
  9. Ihan parasta tuo Metallics-lakka. Kiitos kuuluu blogillesi suosituksesta :)!

    VastaaPoista
  10. ihania kuvia ja oot tosi hyvä kuvaa <3

    goldmine-elly.blogspot.com

    VastaaPoista
  11. Jep, itse myös käytän samaa lakkaa!! :)
    Ihastuin siihen siniseen metalli sävyyn!! ♥ ♥ ♥

    Teet ihania lakkauksia! ♥

    VastaaPoista