Sivut

tausta

2.2.2011

Iho sileä kuin vauvan pylly!

Kukahan tonkin sanonnan on keksinyt? Töis on kyl tullu pesty muutamat vauvan pyllyt, mut en sit tiiä onks se sen silkosempi kuin vaiks poski. :D

Eihän me nyt toki taas kerran eksytä aiheesta! Tarkotuksena oli puhua käsirasvoista ja samaan syssyyn kosteusvoiteista. Näitä kaikkia oon oppinut käyttämään vasta jokin aika sitten, paitsi naamarasvoja on tullu käytettyä jo monta vuotta aamuin illoin.

Alotetaan käsirasvoista. Mun eka käsirasva oli Nivean SOS hand cream pari vuotta sitten. Sillon talvella mun kädet kuivu pakkasessa niin pahasti, et mitä tahansa linimenttiä niihin laitoinkaan, roikuin huutaen kattolampussa seuraavat viisi minuuttia. Ensin käytin Bepanthenia, mutta sitten kun tilanne vähän parantui, siirryin tavalliseen käsirasvaan, joka näkyy kuvassa vasemmalla.


Nivean sivut kertovat tuotteesta seuraavaa:
"NIVEA Hand SOS Cream antaa nopean avun erittäin kuiville ja rohtuneille käsille tehden ne pehmeiksi ja sileiksi. Tehokas koostumus sisältää käsien ihoa hoitavan ja pehmentävän yhdistelmän. Koostumuksen tehoaineina ovat glyseriini, hoitavat lipidit, dekspantenoli ja kehäkukkaöljy:"

Ja mitä tämä meille kertoo? Sen, että siinä on samaa ainesosaa, mitä bepanthenissakin, dekspantenolia. Bepanthen on ainakin sellainen, että siihen luotan täysin, oli kuin kuiva iho tahansa, joten toi ainesosa kyllä herättää luottamuksen! :)

Nivean käsivoide on edelleen kakkosvoiteena, mut ennen joulua hankin toisen, vähän enemmän kynsiäkin ajatellen. Myyjäisissä oli Oriflamen myyjä, ja sillä oli sellaset ihanat paksulla pohjalla varustetut villasukat myynnissä. Niissä oli vaaleenpunaset pampulatkin! Kattelin niitä ja kattelin käsirasvaa ja sitten myyjä huomas mut. Ei menny kauaa, kun kävelin kojulta pois 20 euroa köyhempänä, mut sukkia, käsirasvaa, käsienkuorinta-ainetta ja puuvillahanskoja rikkaampana.

Käsienkuorinta-ainetta en oo edes kokeillut, mut käsirasva on melkeen jokapäiväsessä käytössä. Se on just hyvää peruskäyttöön ja hieman normaalia kuivemmille käsille. Se on paljon pehmeempää kuin Nivean käsirasva, joka on aika tönkköä tavaraa. Oriflamen käsirasva sulaa levitettäessä sellaseks melkeenpä kerman paksuseks. Se on helppoo levittää koko käsiin kynsiä myöden, kun taas Niveaa käytän pelkästään kämmenselkiin, joskus myös kämmeniin, koska se on niin ärsyttävän paksua.


Oikealla Nivea, vasemmalla Oriflame.

Mulle on kans tärkeetä rasvan tuoksu. Siinäkin Oriflame vie voiton. Nivea tuoksuu vaan perusrasvalle, sillekin hyvin heikosti. En osaa määritellä miltä Oriflame tuoksuu, mut se tuoksuu sentään joltain, joten se on kivempi. :)

Näin muuten siitä sanotaan:
"Triple Protection Complexia sisältävä käsivoide suojaa ihoa UV-säteiden vanhentavalta vaikutukselta, kosteuttaa ihoa ja tasoittaa ihon väriä. Mehiläisvaha pehmittää ja manteliöljy ravitsee ihoa."
Hmm, tunnen itteni vanhaks...

Oriflamen rasva on suosikkini myös siksi, että se saa kädet kivemman tuntusiks. Nivea hoitaa ja iho tuntuu aamulla pehmoselta ja normaalilta, mut Oriflame saa kädet tuntumaan samettisilta, superpehmeiltä ja ihanilta!
Sanon vielä sanasen noista hanskoista, jotka oli paketin mukana. Ne ovat nerokkaat! Ennen mulla on ollut sellaset tavalliset valkoset pumpulihanskat, jotka on yleensä sen verran jämptit, et pitkien kynsien vuoks ne jää liian lyhyiks. Kiitos sille, joka keksi Oriflamen hanskamallin! Siinä menee siis noiden hanskan etu- ja takakappaleen välissä sormien vierustoja pisin vielä yksi kangaskappale. Näin ollen kynnet eivät hankaa saumaa vasten, vaan niillä on ihan ikioma paikkansa noissa hanskoissa. Rakastan niitä! :P

Sitten siirrytään muihin kosteusvoiteisiin. Ihmettelen oikeesti, miks täytyy joka ruumiinosalle olla oma rasvansa, miksei olis yhtä joka käy kaikkiin? Tehtäköön tässä välissä yhteenveto mun kosteusvoidetilanteesta.

Käsiin mulla on siis kahta eri voidetta.
Huuliin laitan Bepanthenia joka aamu ja ilta, lisäksi pari kertaa päivällä. Silti huulista irtoo nahankrämmäleitä ja ne on tosi rohtuneet välillä...
Silmänympärysvoidetta silmäluomiin.
Kahta eri naamarasvaa.
Kynsinauhoille tietty oma voiteensa.
Muulle kropalle kokovartaloemulsiota.

Eli ihon kunnossapitoon tarvitsen melkein kymmenen erilaista kosteusvoidetta! Mikä vielä huolestuttavampaa, vuos sitten mulla ei ollut kuin kahta. Olenko siis jotenkin enemmän tietoinen näiden rasvojen tarpeellisuudesta, vai onks munsta oikeesti tullut vanha? Jossain suositeltiin ryppyvoiteidenkin käytän aloittamista heti, kun täyttää kakskymmentä. Eli ne täytyy parin kuukauden päästä lisätä tohon listaan...

Uusimmat tulokkaat ovat kokovartaloemulsio (=kropparasva) ja silmänympärysvoide. Nekin sorruin ostamaan Oriflamelta, tosin kuukautta myöhemmin kuin käsirasvat. Oikeastaan halusin vain kropparasvan, mutta silmänympärysvoide tuli kaupan päälle.

Kropparasvalle oli käyttöä, koska mulla on aina suihkun jälkeen jalat tosi kuivat jostain syystä. Ihan hyvin niihin vois vetää jotain tuubirasvaakin, mut näin tän kuvastossa edulliseen hintaan ja ah, se tuoksu, se oli pakko saada! Tuoksuna on siis Mango & Jogurtti. Rakastan jogurttia yleensäkin ja sitten vielä yhdistettynä mangoon. Mieluummin niitä haistelen, kuin markettirasvan hajutonta hajua. Rasvana tää on yhden käyttökerran perusteella ihan hyvää, aika luirua tosin, mut tuoksu ainakin on just sitä mitä odotin!

Mukana tulleesta silmänympärysvoiteesta (Optimals Seeing is Believing Multi benefits Eye Cream) on vähän paha mennä mitään sanomaan, koska vasta kerran olen sitäkin käyttänyt. Sen pitäisi  "laskea silmänympärysalueen turvotusta, silottaa juonteita, vaalentaa tummia silmänalusia ja kirkastaa ihoa". Toivottavasti hävittäis ainakin nää tummat simänaluset!

Olen muutaman kerran tätä ennen lainannut äitini silmänymp. voidetta, niinä harvoina kertoina kun on tarvetta ollut. Se on muistaakseni Lorealin, ja siihen verrattuna tämä oli ainakin hieman vetelämpää. Se on vaan hyvä, koska se Lorealin on vähän liian tuhtia, sitä saa aina hetken pyöritellä sormien välissä, ennen kuin sen voi luomille töpötellä.
Naamarasvoista suosikit on apteekeista saatavat Novalan ja Humektan. Ne ovat Orion Pharman rasvoja. Novalan on oikeen jytyä tavaraa, sitä saa hieroa nassuun monta minuuttia, jotta se imeytyy. Mutta kun illalla laittaa sitä, aamulla on iho kunnossa. Käytän sitä aina silloin, kun meikinpoiston jälkeen huomaan, että ihoni on todella kuiva, punottaa ja hilseilee. Eli noin kerran viikossa...

Humektan on paljon kevyempi voide. Se imeytyy hetkessä, eikä jätä ihoa rasvaiseksi. Sitä käytän iltaisin, jos naamassa ei ole mitään kummempia, sekä aina aamuisin ennen meikkaamista. Siinä on lisäksi jotain desinfioivia ainesosia, mikä on hyvä mun iholle, joka on täynnä näppylöitä.

Eiköhän lopeteta tähän tämä kosteusvoideraportti.

Kuinka montaa erilaista kosteusvoidetta teillä on käytössä? Kokeiletteko aina uusia vanhan loputtua, vai pitäydyttekö vanhoissa, hyviksi todetuissa rasvoissa?

 
Oriflame-kuvat Oriflamen sivuilta, Orion Pharma-kuvat täältä ja täältä.

1 kommentti:

  1. Anonyymi2/2/11 17:51

    Todella hyvä tietoisku kosteusvoiteista! Mulla on aika paljon kosteusvoiteita(joita en edes käytä... mitäis oppia).

    VastaaPoista