Sivut

tausta

9.5.2013

I'm a cyborg but that's okay

Arvatkaas mitä tällä kertaa mulla on meneillään! Olen osallistumassa koulun larppaus-kurssiin (3 op)! :D Jos joku ei ole vielä kyseiseen toimintaan törmännyt, niin lyhenne LARP tulee sanoista Live Action Role Playing. Toisin sanoen tehdään aika samaa kuin sillon pienenä kun leikittiin prinsessaa tai vaikka kotia. Pelin ohjaaja päättää aiheen mitä leikitään, sitten puetaan kivat vaatteet päälle ja lisätään salaa äidin huulipunaa pisin poskia ja sitten mennään tiettyyn paikkaan ja aloitetaan leikkiminen!

No, noin se ainakin periaatteessa menee. :P Pelin ohjaaja siis keksii koko maailman, taustatarinan ja hahmot. Pelaajiksi tulevat valitsevat omat hahmonsa listalta ja pelin ohjaaja lähettää jokaiselle vielä tarkemman kertomuksen omasta hahmostaan, mitä muut eivät saa tietää. Sitten pukeudutaan aiheen mukaisesti, usein valmistetaan myös sopivat aseet (retkipatjasta ja jesarista miekka tms.) ja sitten mennään sopivaan paikkaan, esim. metsään, jossa kaikilla on oma hahmonsa, taustatarina tiedossa ja sitten peli alkaa. Tarkoituksena on viedä tarinaa eteenpäin kohtaamisten ja konfliktien kautta. Tarinasta löytyy aina hyvikset ja pahikset - tai ainakin vastapuolet, jolloin taisteluita syntyy. Tärkeää on osata improvisoida ja näytellä. koska sitä se larppaaminen on. Esimerkiksi nyrkkitappelut tehdään niin, että aluksi hahmot tekevät kivi-paperi-sakset ja lopputuloksen perusteella näyttelevät kohtauksen. Yleisöä ei tietenkään ole lukuunottamatta muita pelaajia, jotka ovat tilanteessa mukana omina hahmoinaan.

Meidän larppauksen maailma on post-apokalyptinen maailma, jossa viimeiset elossaolevat ihmiset taistelevat eloonjäämisestään. Lyhyesti kerrottuna taustatarina menee niin, että ihmiskunta löysi vuonna 2030 tjsp. kristalleja, joilla turvattiin energiantuotanto. Niiden piti olla ikuisia, mutta hupsista vaan, parisataa vuotta myöhemmin ensimmäinen sammui. Siinä vaiheessa oltiin opittu korvaamaan ihmisen osia erilaisilla laitteilla, joten vaikka sydämen pettäessä heitettiin kiva kone tilalle. Samaan aikaan ihmiset asuivat kaupungeissa jonkun kuplahässäkän tai muun vastaavan sisällä, koska kristallien louhimisen alettua metsät villiintyivät ja muuttuivat aggressiivisiksi. Osa ihmisistä vastusti koko touhua ja jäi elämään metsään. Tässä nämä kaksi puoliskoa, mekaaniset ja metsäläiset. Kun huomattiin kristallien sammuminen, niitä alettiin säästellä, koska kukaan ei enää muistanut miten muuten energiaa saataisiin tuotettua. Rahalla sai jäädä kaupunkeihin asumaan, muut heitettiin metsään. Kuten sanottu, larppi alkaa siitä kun viimeiset mekaaniset ja metsäläiset yrittävät parhaansa mukaan selviytyä vaarallisessa metsässä vihaten toisiaan.

En ole vielä saanut omasta hahmostani tarkempia tietoja (tänään pitäisi tulla iiiik!), enkä niitä tietysti täällä voi jaellakaan ennen larppia, mut olen mekaanisten puolella ja olen vähän sellainen haaveilija. Mulla on määritelty, että mun hahmolla täytyy olla kyborgikäsi, jonka hallitseminen on vähän arveluttavaa. :D Lisäks pelkään hirveesti verta ja mulla on sisko, joka koittaa parhaansa mukaan pitää huolta munsta. Mun hahmo on yks niistä lepposimmista, metsäläisten pulolelta löytyy esimerkiks sellanen, joka ei ikinä tapa vastustajaansa vaan roudaa sen mielummin kotiinsa ja kiduttaa kuoliaaksi. Toivon tosiaan et se mun sisko (joka on yks mun parhaista kavereista oikeesti) pitää munsta huolen, etten joudu tollasen vangiksi! D:

Ja tosiaan tämä pidetään toukokuun lopussa jossain soramontuilla KESKELLÄ YÖTÄ! ::D


Noniin, tämän nopsakan alkupuheen jälkeen siihen itse asiaan! Olen ihan innoissani jo miettinyt asua tota larppia varten. En tiedä miten paljon noihin yleensä nähdään vaivaa, mut mä olen ainakin tapani mukaan täysillä mukana! :P Jos asia saa kannatusta, voin kertoa puvustuksen edistymisestä ja sitten lopuksi kertoa miten larppaus meni. En ole tosiaan ikinä ennen larpannut, enkä ole ihan varma että mitä siellä ees kuuluu tehdä, mut kuten huomaatte, olen jo nyt ihan superinnoissani! :DD


Tässä mun ekat kasvomaskikokeilut. En oo vielä ihan varma teenkö lopullisesta ihan noin isoa, mut silmän ympärille se keskittyy, koska silmään tulee sit valkonen piilari! :)
Toi on siis tehty nestemäisellä lateksilla, kasvomaaleilla ja luomiväreillä.
Toinen kokeilu, kyborgikäsi! Samat välineet kun edellisessä, elektroniikkaosat revitty irti kaverilta saaduista rikkinäisistä digiboksista ja mokkulasta. Niitä oli niin hauska purkaa! :D

Ja hei hyviä uutisia! Jos haluutte itellenne tehdä tällasen käden, se on taatusti kesäisellä uimarannalla oikee katseenvangitsija, niin mulla on videotuto siihen! Tein sen lähinnä kurssikavereille, joten laatu ei ole maailman mahtavin, mut siitä ymmärtää mitä pitää tehä ja se on pääasia! :P Tästä katsomaan! (Huomatkaa kynsilakan muutos loppukuvaan. :DD )

Olen käynyt nyt myös kirppiksillä hakemassa kauheen kasan vanhoja vaatteita, joita seuraavaks alan työstämään. Vaatteet pitäis olla semmosta matskua, et ne olis voinu säilyä sen parisataa vuotta jossain raunioissa, koska kukaan ei enää muista miten vaikka jotain kangasta tehdään. Jokasella on tasan se yks asu jota käytetään koko ajan ja paikkaillaan parhaan mukaan.

Inspiraatiota olen hakenu esim.tän tyylisistä asuista.


Näillä matskuilla mennään! Parit farkut ja yhdet mustat housut, jotka menis vaikka norsulle (=paljon kangasta jee!). Pari kauluspaitaa, joista tulee jonkinnäkönen takki. Tosta sinisestä hapsunahkaliivistä en haluu tietää kuka sellasta on ikinä käyttäny, varsinkin kun sekin on kokoa norsu! :D Mut siitä sisäpuolesta saa hyvää mustaa tekonahkaa paikkapaloiks. :) Ylhäällä vielä parit vyöt, johto ja metalliromua, sekä yks tuhottu kaukosäädin. Tää koko kasa makso alle kympin. :) 
Tältä näyttää mokkula tavattuaan ystävänsä tongit... 


Jee, mut mä lähen nyt tekemään housuja! Eilen jo kavensinkin ne ja tein vähän reikiä, nyt pitäis viel paikata ja sotkee. :D Kommentit on aina tervetulleita ja voi kertoa myös omia larppikokemuksia tai ajatuksia tästä touhusta, mut etenkin kuulisin mielelläni et kiinnostaako teitä lukea mun puvun teosta? En mä sit enempää kerro jos ketään ei kiinnosta. Tai ehkä kerron silti koska oon niin innnoissssaniiiiiiiii! :DD 

7 kommenttia:

 1. Huomaa että oot innoissasi :D onko toi siis Fuasin kesäkursseja vai teidän omia? :D Jännää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on meidän omia, mut se on kansainvälisyysviikolla. En ihan tarkkaan tiedä miten tossa toi systeemi menee, mut tonne on tulossa eri AMK:sta pari tyyppiä ja lisäks noin puolet on koulun ulkopuolelta jotain konkarilarppaajia. Jos kiinnostaa niin voisit ehkä mahtuu mukaan, en oo ihan varma onko kaikille hahmoille saatu jo pelaaja! Tai viimeistään ens vuonna sitten, toi kurssi on ollu joka kevät tarjolla olikoha kolmen vuoden ajan? :P

   Poista
 2. Vau, kuulostaa tosi kivalta! ja upeet maskeeraukset! :D
  kiinnostaa kyllä mitä tosta kehittyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva et kiinnostaa, voin sit lisääkin postailla. :D

   Poista
 3. Muakin kiinnostaa, tää postaus oli tosi kiva! :D Kerro ihmeessä lisää.

  VastaaPoista
 4. Kiinnostaa! Itse en ole koskaan larpannut, koska en pysty näyttelemään, mutta roolipelaan muutamassa ropessa :)

  VastaaPoista
 5. Jes, mahtavaa et kiinnostuneita riittää! Voin sit ens viikolla postailla keskeneräsestä asusta jotain. :)

  VastaaPoista