Sivut

tausta

28.2.2011

Dazzling Nails: Kulissien takaa

Dazzling Nails on kuuluisa kestävistä ja hyvistä kynsitimanteistaan, jotka on pussitettu ammattitaidolla. Harva kuitenkaan tietää, että sen kaiken takana on ammattitestaaja, joka testaa timanttimme raudanlujilla testimenetelmillään ennen kuin laitamme tuotteet myyntiin asti.

Saammeko esitellä, Poju!


Mikä viisaus ja ylpeys hänestä huokuukaan, kun hän tarkkailee valppaana sekä sisällä, että ulkona tapahtuvia asioita. Jos hän vaikka havaitsee ulkona liikkuvan kissan, hän kertoo asiasta viipymättä talon asukeille ravaamalla rappusia ylös ja alas, kaahaamalla pisin pöytiä ja sohvankaiteita, sekä huutaen "mjäyyyyy!".



Pupsi valmistautuu tehtäväänsä pohtien tulevaa koitosta ja tyhjentämällä päästään kaikki turhat ajatukset.


Hän aloittaa tehtävänsä nuuskien pussia varovasti. Näin hän varmistuu siitä, ettei meille vain ole lähetetty pilaantuneita timantteja!


Tuppe maistelee varovasti pussinkulmaa. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka asiakas aikoo syödä timantit. Meidän täytyy olla varmoja, ettei se ole terveydelle haitallista, ennen kuin pistämme tuotteita myyntiin.


Hurjasti Pupsis ottaa kyntensä esiin. Nyt on viimeisen koitoksen aika. Timantit joutuvat todelliseen koetukseen, kun Pompula päästää sisäisen leijonansa valloilleen!


Grrr, timantit saavat kyytiä hurjassa testissä, jonka avulla varmistamme timanttien kestävän myös kynsillä monenlaiset kolhut ja kolaukset.


Poitsi ei päästä timantteja vähällä!



Lopuksi Poju hyväksyy timantit myyntikelpoisiksi! Vai olikohan niissä sittenkin jotain kummallista...

HUOM! Dazzling Nails ei käytä eläintyövoimaa tai testaa tuotteitaan eläimillä! Poju on korkeasti koulutettu timanttikissa, jolla on asianmukainen raksupalkka!




27.2.2011

Etelänhetelmät

No olenpas taas tylsä. Turvauduin taas kerran leimailuun tiukan paikan tullen. Mut ei se kyl näitä kynsiä kattellessa harmita, koska nää on niin herkulliset!



Alle sudin Misan valkoista shimmerlakkaa ja sen päälle sitä toista kevät-Dependiä, jonka ostin pari viikkoa sitten. Aion kyllä ihan oikeasti tehdä reklamaation kys. lakasta. Olen nyt kerran laittanut sitä swatchille, kerran omille kynsille ja kerran yhden toisen kynsille. Se on ihan järkyttävää tahmaa koko lakka! Se menettelee vielä ihan hyvin, jos ottaa lakkaa sutiin niin, että se melkein valuu siitä ja laittaa todella nopeasti kahdella vedolla lakan kynsiin. Jos kuitenkin joutuu vähänkään korjailemaan jostain kohti vetämällä sudilla uudelleen, lakka menee ihan rullalle. Eikä se rullaantuva ole edes se alimmainen kerros, vaan päällimmäinen, kuinka paljon tahansa sitä lakkaa siihen sutiin saikaan mahdutettua niin rullalle menee!

Valivalivali ja takaisin lakkojen luettelemiseen. Listalta jäi pois enää Wild&Crazyn tummanvihreä lakka, jonka nimeä en jaksa katsoa. Se on yli kymmenen vuotta vanha, joten sitä ei enää mistään kuitenkaan löydä. Leimailuun se sopi kuitenkin loistavasti! :)

Sitten puhun taas pitkästä aikaa kirppiksistä. Seuraavaksi nimittäin saatte pikaisen esittelyn edellisestä saaliistani.


Tajuutte varmasti näitä kuvia katsellessanne, miks munsta ei tullut mallia. Joka ikisessä kuvassa on sama ilme. :D No, enpä kyl koskaan oo haaveillutkaan mallin urasta, joten ei sen väliä.

Ylhäällä oleva tummansininen pitkä paita, melkeinpä mekko, on Vilasta aikoinaan ostettu, nyt sain sen kolmella eurolla. Se näyttää ihan käyttämättömältä! Sen vieressä oleva vaaleanpunainen toppi maksoi huimat 50 snt. Siinä on edessä varmaan kakskymmentä hakasta, joita on tosi kiva sulkee ja avata... H&M lukee niskalapussa. Myös alarivin vaatteet mallia H&M, maksoivat yhteensä varmaan vähän alle kympin.


Ja taas samat ilmeet. :D Ekana ylhäällä ihana Lumikki-paita, jonka selässä menee nappirivi alhaalta ylös asti. Zaran paita. Vieressä oleva keltainen paita ei oikein pääse oikeuksiinsa tossa minikuvassa, mut siinä on pienet taskut ja kaula-aukossa nappeja. Lapussa lukee vaan koko, 150. :P Turkoosin hameen lapussa lukee Ashe, ei kyllä mulle sano mitään. :D Se oli kuitenkin niin ihana kukkaköynnöksineen ja timangeineen, et pakkohan se oli ottaa, kun kolmella eurolla sai. Se on ehkä aavistuksen verran liian pieni, mut kesäks sit kesäkuntoon! :P Se jää tollee vähän liian ylös, melkeen vyötärölle, mut ei se munsta sinne kuulu. Mut ei se haittaa, kun pistää vaan paidan siihen päälle. Alarivin paita ja mekko ovat taas H&M:n.

Yhteensä nää vaattet makso varmaan jotain kolmisenkymppiä, eli suosittelen suosimaan kirppareita! Niistä saatte säkillisen vaatteita samaan hintaan, jolla saatte ostettua kaupasta yhden uuden vaatekappaleen. Ja jonain kauniina päivänä saan vielä tehtyä Turun kirppareista esittelyn...

Huomasitte muuten varmaan, et pään väri on vaihtunut. Pari viikkoa sitten vaihdoin pinkin ruskeeksi. Syinä oli ihan yksinkertaisesti kyllästyminen ja tukan parannus. Kolme vuotta kattelin jo sitä pinkkiä ja nyt kaipasin jo pikkuhiljaa vaihtelua. Lisäks kuuden viikon välein tehtävät värinpoistot on ohentanu mun tukkaa kivasti, joten nyt oli pakko katkaista kierre!

PS. Ei kukaa haluis ostaa kahta purkkii pinkkii hiusvärii? :P

21.2.2011

Pirtsakka turkoosi

Äkkii ehtii viel postata uudet lakkaukset ennen ku lähden nukkumatin maille! Viikonloppuna päätin testata sen mun Dependin uuden lakan (227). Samalla tuli sitten kokeiltua toístakin juttua ekaa kertaa, koko kynnen kuvioita! Kuviot tein ccuk:n hopeisella lakalla, joka anto suhrut anteeks paremmin kuin joku musta tai valkoinen, joten leimailut onnistui tosi hyvin. Leima on siis peräisin Bundle Monsterin laatasta BM16. Pariin kynteen lätkäsin vielä päälle Kissin kynsitarroja, jotka voitin syksyllä blogiarvonnasta. Seuraavana aamuna tarrojen repsottaessa mihin sattuu kahdesta päällyslakkakerroksesta huolimatta muistin taas, miks vihaan kynsitarroja ja rakastan kynsitatskoja. Taidanpa suosiolla hankkiutuu eroon noista tarroista ja tehdä pienen tatskatilauksen...

Tatskojen pysyvyyden todisti muuten eräs työkaverini, jonka pistin koekaniiniksi. Hänellä lakat kuluu aina nopeasti pois, koska hän on päivittäin tekemisissä kaikenmaailman myrkkyjen kanssa puunatessaan monenmoista töhnää pois katoista ja lattioista. Kuinkas ollakaan, tänään hänellä on lakat ollut viikon verran, ja kärjistä on kulunut puoli senttiä lakoista pois, mut tatskat ovat täysin ehjiä ja hyvinvoivia! Kannattakaamme tatskoja jee!



Ja näin loppuun kysymys, tatskat vaiko tarrat?


16.2.2011

Kevätlakkoja!

Kevät tulee! Ensi merkit on jo ilmassa. Tänäänkin piti melkeen juosta sisälle, kun linnut piti sellasta meteliä metässä, et ihan pelotti. Oikeesti, siel oli meininki ku eläintarhan papukaijatalossa! Ja ennen kaikkea kauppoihin on tullut ihania, kevään värisiä lakkoja! Heihei punaiset joululakat ja tummat talvisävyt, nyt täytyy saada oranssia ja vihreää!



Hahaa, hämysti laitoin ton kuvan ekaks, vaiks en ees kerro noista lakoista vielä. Alotetaan nimittäin kirpparilakoista.


Kirpparilta sai edulliseen hintaan näitä ihania hilelakkoja, joissa on isoja ja pieniä hileitä. Liilassa ja vihreessä on pigmenttiäkin lakassa aika paljon, mut hopeisessa ei yhtään. Kaikkien merkki on siis Yeslove. Kiekolle laitoin jokasta kolmisen kerrosta. Muihin se riittikin ihan hyvin, mut toi pienihileinen holokultahile ei oikeen silläkään peittäny tarpeeks mun makuun.


Sitten vuorossa oransseja lakkoja. Olin tossa joskus pari viikkoa sitten Ninan kanssa shoppailemassa, ja onnistuin ostamaan kaikki alla näkyvät oranssit silloin. Tajusin vasta ostoksiani tutkiessa, et hups ne kaikki lakat oli oranssei. :D

Ensin bongasin ton Anytimen Tarjoustalon alelaarista. Hintaa oli huimat yksi euroa! Tokana otin matkaan mukaan Yves Saint Laurentin lakan. Ehei, en maksanut siitä kolmeakymppiä, en todellakaan, vaan kolme euroa. Löysin sen kirpparilta, sitä oli ehkä kerran käytetty. Se oli vähän oudon värinen, oranssi vihreällä shimmerillä, mut pakko se oli ottaa. Ja onhan sille jo käyttöökin ollut! Kolmas oranssi löytyi Cittarista. Siellä oli tuoksuvia lakkoja, voutsi vou! Sellainen oli ihan pakko saada! Muut värit oli sellasia, et multa löytyy jo vastaava, joten otin ton oranssin, aprikoosin tuoksuisen, koska mulla ei ollut mun muistaakseni oransseja lakkoja... Olis kyl saanu tuoksuu enemmänkin, swatchi ei ainakaan tuoksunut melkeen ollenkaan aprikoosilta sen lakankäryn alta.




Onpas ne pirtsakoita! Ja kuten näkyy, ne on kaikki tosi erilaisia, vaiks oransseiks kaikki lasketaan. :) Ylhäällä siis YSL, sitten Rimmel ja alimpana Anytime.



 Tässä viel kuva mun kaikista oransseista. Mulla oli ennestään yks Evelinen oranssi, mut se on paljon muita punaisempi. Sitten oli toi Wild&Crazy, mut se on shimmerinen, toisin kuin Rimmel ja Anytime. Kuvasta puuttuu iki-ihana Models Ownin Orangeade, mut se on oranssi hilelakka, niin en sitä ottanut leikkiin mukaan. :)

Ja sitten vielä ne kaksi Dependin lakkaa, joista haaveilin viime viikolla. Viikonloppuna kävin hakemassa ne, kun tilaisuus tuli, ja nyt oon rakastunut!


Mikä ihana vaaleenvihreä! Ja mikä turkoosi! Kaiken lisäks mun piti muuttaa luulojani Dependeistä. Tähän asti oon tuominnut ne peittämättömiks luiruiksi, mut nää oli kyl jotain ihan muuta. Toi vihree saa kyl vähän satikutia siitä, et se oli jopa liian paksua. Paksuutes takii se peitti melkeen ekalla kerroksella, mut siihen kyl jäi vähän näkyviin noi siveltimen jäljet. Turkoosi oli sit taas siin rajal, et onks se sopivaa vai aavistuksen verran liian luiruu, mut väris takii se saa kaiken anteeks!




Lähikuvaa vielä näistäkin. Mmm, ihania!


Hus, pois synkkä talvi, nyt on kevään vuoro tulla! Ihanaa kun on alkanut aurinkokin paistamaan voimakkaammin ja pidempään, saa otettua paljon parempia kuvia!


Ainiin! Ens viikolla kaikki Lidliin ja vähän äkkiä, jos on ne akryylimaalit vielä hakusessa!



Kuvassa näkyvät akryylivärit saat sieltä nyt neljällä eurolla. Näin sanoo tarjouslehtinen:
12 kpl akryyli-, öljy- tai akvarellivärejä
erittäin peittävät ja kirkkaat värit
sekoittuvat hyvin toisiinsa ja kuivuvat nopeasti
sisältö: 12 ml per väri

Jos ette halua pihtailla, saa sieltä 75 ml akryylivärejä kuusi tuubillista seitsemällä eurolla. Tarjolla on jotain akryyli-efektimaaleja myös. Pitäisköhän sellaset hakee itelles kans? :)

Tarjoukset on voimassa maanantaista lähtien, ja parasta kipittää sinne silloin heti, jos näitä haluaa. Kokemuksesta voin sanoa, et kivat tavarat loppuu sieltä todella nopeesti, eikä ne tilaa niitä koskaan lisää. Täällä voit käydä vakoilemassa mainoksia, maalit löytyy sivun alaosasta. :)


Jokos teillä alkaa vaihtua lakat ja vaatteet pirtsakamman värisiksi?

14.2.2011

Ihanaa ystävänpäivää!

Ihanaa siks, koska viidel muulla oli jo blogissa postauksen otsikossa hyvää ystävänpäivää, ja ihana on alikäytetty sana toivotuksissa, kuten Ninan kanssa tänään pohdittiin, kun kumpikin oli sen ihanan sinne ystävänpäiväkorttiin kirjottanut. :D

Eilen tuli vähän paniikki, kun oli miljoona asiaa tehtävänä, ja täks päiväks oli pakko saada ystävänpäiväkynnet. Olin lisäks säästelly kauneusmessuilta ostettuja sydän-dazzlingeja vain tätä päivää varten, joten niistä sitten lähdettiin ideoimaan muutakin lakkausta.



Lakkauksissa on siis käytetty Misan valkoista shimmerlakkaa ja Wild&Crazyn Carissaa. Carissan töpöttelin pesusienen palasella kynnelle sillee rouheesti, et se näyttäis skröpöliäisen kuplivaiselta. (Oisko täs vaihees tarvetta Crayon-suomi-Crayon- sanakirjalle...)


Ja sitten muihin ystävänpäiväaiheisiin! Tässä viel kuvat niistä muffinsseista, joita vein töihin. :)

Sitruuna-inkiväärimuffinssit. Sydämet tein värjäämällä valkosuklaata. Vitsi näist tuli söpöi! :)

Eräs työystävä on keliaakikko, joten hänelle vehnäjauhottomia suklaamuffinsseja.



Oho, eiks nyt ollukkaa joulu? Eiku nää tein jo ennen jouluu töihin, mut nää sopis nyt tähän jonon jatkoks hyvin. :) Minttusuklaa-muffinsseja kermavaahto-kreemillä. Sori Nina, sä olit kipee sillon ku tein nää. :(


Ja lopuks viel ystävänpäiväkortti, jonka saajalta en nyt ees kysyny lupaa saanks laittaa sen tänne. :o Eikä kukaa arvaa ketä tän sai, eihän? :P

Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoille ja kanssabloggaajille!

13.2.2011

Maatuskamammoja

Mulla on taas kerran ollut samat lakkaukset koko viikon! Mut tykkään näistä tosi paljon, joten mikäs siinä. :) Huomiseks täytyis kyl kehitellä jotain ystävänpäivä-teemaista. Siis heti kun oon tehny ystävänpäiväkortit ja leiponu vähän omnomnomnom-juttuja työystäville. En oikeest tajuu miten mun työpaikalla voi olla niin ihanaa porukkaa töissä. Kesätöissä kun on ollut, muu porukka on kattonu suurinpiirtein kieroon ja olettanu etten osaa edes aakkosii, mut tuol muhun luotetaan, annetaan vastuullisi tehtävii. Vaiks oonki työkkärin työllistämä kauhee lusmu, mua ei kohdella niin. Siks täytyy leipoo paljon ystävänpäivämuffinsseja ihanille työystäville! :)

Ja sitten takaisin aiheeseen. Tämän viikon kynsissä komeilevat maatuskat, ne ihanat puunuket, joita pinotaan toistensa sisään. Pääosin taiteilin ne akryylimaaleilla ja sillä eyelinerin siveltimellä, mutta pohjan tein keltaisella ja punaisella Evelinen lakalla. Päälle vedin vielä Mavalan mattalakkaa. Akryylivärithän näkyy muutenkin kynnellä mattana, mut halusin lakkaosuudet myös mataksi.


Sori, peukunkynsi näyttää ihan lapiolta. :D


Tää on nyt taas sarjassamme pikapostaus, eli ei tästä sen enempää. Koitan tänään ajastaa kaikkee kivaa postausta ens viikoksi, ettei menis taas hiljaisuudessa koko viikko. :)

Jokos te ootte innostunut akryylivärejä kokeilemaan?

5.2.2011

Pakko saada!

Eih, tein kauhean virheen! En ostanu kynsilakkoja! Olin eilen Skanssissa Ninan kanssa, ja Kicksissä oli uusia Dependejä. Ne oli ihania, mut en ostanut, koska edellisetkin Dependit oli liian luiruja mun makuuni. Nyt kun nukuin yön yli, tajusin, et se oli virhe. Haluun ne kaks uutuutta!


Kuva dependin sivuilta.
Kuvassa tämä uusi kevätkokoelma. Ne, joita niin palavasti kaipaan, on alarivin kaksi ekaa, 225 ja 227. Kuvassa ne ei kummoisilta näytä, mut kuvitelkaa tohon väriin vielä valkoisehkonhopeaista shimmeriä sekaan, niin saatte oikeen käsityksen. Miksi, oi miksi Skanssi on niin kaukana? Tai siis turhaa ajaa 20 km kahden kynsilakan takia...

No, täytyy äkkii järjestää shoppailureissu sinnepäin, et saan noi!

Ettei menis ihan ruikutukseks koko postaus, esittelen samalla Models Ownin kivat lakkapaketit. Niitä on ollut jo jonkin aikaa saatavilla, mut valikoima on kasvanut tasaseen tahtiin. Postikuluineen niille tulee hintaa noin 35 euroa (5,8e/plo), eli Suomesta saat paljon halvemmalla. Ainoa syy miksi nämä kannattaisi tilata, (ja silloinkin mieluiten kaverin kanssa kimppaan, jotta postikulut puolittuu) on se, että näissä saattaa olla jotain värejä, joita Suomesta ei saa. Postikulut puolitettuina hintaa tulisi 20 snt enemmän Suomen hintoihin verrattuna.






Kuvissa näkyy saatavilla olevat paketit. Models Ownin sivuilta ne kaikki löytyy, joten sieltä saatte tarkempaa tietoa, jos kiinnostuitte.

Jos saisitte yhden noista Dependeistä, minkä ottaisitte? :)

3.2.2011

Keijukaislakkoja

Mun ei pitänyt ostaa enää ainoatakaan Evelinen lakkaa tästä uusimmasta tarjouksesta, mut kuinkas kävikään? Yritin kovasti kävellä tyynen rauhallisesti lakkahyllyn ohitse kassoille, mut jotenkin kai eksyin tai jotain, ja kohta näinkin edessäni paaaaaljon lakkoja! No, siellä oli Evelinen Pastel-sarjaa, jota ei viimeks ollut ollenkaan, joten pitihän sitä vähän kurkata. Ja ehkä antaa kahdelle raukalle kotikin...


Nää oli siis tällasii aika mitäänsanomattomia, joita olen aina vältellyt. Mut koska olen vältellyt niitä, mul ei tollasia ennen ollut, joten oli hyvä syy ostaa ne. :D Noissa swatcheissa on nyt neljä kerrosta kummassakin, kolmekin olis jo riittänyt peittävään lopputulokseen. Olin ihan yllättynyt, koska noi tosiaan näytti kimaltavan nätisti, muttei peittävän tasan yhtään, mut ne peittikin tosi hyvin ja kimalsi tuplasti enemmän ku odotin. Aina ostaessani Evelinen lakkoja, saan yllättyä positiivisesti. Ne ovat kyl mainettaan parempia!

Keijukaistunnelmista muihin tunnelmiin. Muistatte kai, kun multa ennen joulua meni kaks kynttä kivasti poikki? Laitoin mustavalkoseks, kun toi pari päivää jälkeen otettu kuva lilertävine kynsineen ja kynnen alle hyytyneine veripaakkuineen ei ollu kovin kaunista katseltavaa...


Ja mitähän heille nykyään kuuluu? Kiitos oikein hyvää! Traumoistaan huolimatta he ovat täysin toipuneet kaameasta onnettomuudestaan, ja kasvavat iloisina lisää pituutta! Alemman kuvan otosta on muuten melkein kuukausi aikaa, joten valkoinen osa on melkein tuplaantunut tähän mennessä. :D


Mitäs Evelinejä te kävitte kahmimassa?

2.2.2011

Iho sileä kuin vauvan pylly!

Kukahan tonkin sanonnan on keksinyt? Töis on kyl tullu pesty muutamat vauvan pyllyt, mut en sit tiiä onks se sen silkosempi kuin vaiks poski. :D

Eihän me nyt toki taas kerran eksytä aiheesta! Tarkotuksena oli puhua käsirasvoista ja samaan syssyyn kosteusvoiteista. Näitä kaikkia oon oppinut käyttämään vasta jokin aika sitten, paitsi naamarasvoja on tullu käytettyä jo monta vuotta aamuin illoin.

Alotetaan käsirasvoista. Mun eka käsirasva oli Nivean SOS hand cream pari vuotta sitten. Sillon talvella mun kädet kuivu pakkasessa niin pahasti, et mitä tahansa linimenttiä niihin laitoinkaan, roikuin huutaen kattolampussa seuraavat viisi minuuttia. Ensin käytin Bepanthenia, mutta sitten kun tilanne vähän parantui, siirryin tavalliseen käsirasvaan, joka näkyy kuvassa vasemmalla.


Nivean sivut kertovat tuotteesta seuraavaa:
"NIVEA Hand SOS Cream antaa nopean avun erittäin kuiville ja rohtuneille käsille tehden ne pehmeiksi ja sileiksi. Tehokas koostumus sisältää käsien ihoa hoitavan ja pehmentävän yhdistelmän. Koostumuksen tehoaineina ovat glyseriini, hoitavat lipidit, dekspantenoli ja kehäkukkaöljy:"

Ja mitä tämä meille kertoo? Sen, että siinä on samaa ainesosaa, mitä bepanthenissakin, dekspantenolia. Bepanthen on ainakin sellainen, että siihen luotan täysin, oli kuin kuiva iho tahansa, joten toi ainesosa kyllä herättää luottamuksen! :)

Nivean käsivoide on edelleen kakkosvoiteena, mut ennen joulua hankin toisen, vähän enemmän kynsiäkin ajatellen. Myyjäisissä oli Oriflamen myyjä, ja sillä oli sellaset ihanat paksulla pohjalla varustetut villasukat myynnissä. Niissä oli vaaleenpunaset pampulatkin! Kattelin niitä ja kattelin käsirasvaa ja sitten myyjä huomas mut. Ei menny kauaa, kun kävelin kojulta pois 20 euroa köyhempänä, mut sukkia, käsirasvaa, käsienkuorinta-ainetta ja puuvillahanskoja rikkaampana.

Käsienkuorinta-ainetta en oo edes kokeillut, mut käsirasva on melkeen jokapäiväsessä käytössä. Se on just hyvää peruskäyttöön ja hieman normaalia kuivemmille käsille. Se on paljon pehmeempää kuin Nivean käsirasva, joka on aika tönkköä tavaraa. Oriflamen käsirasva sulaa levitettäessä sellaseks melkeenpä kerman paksuseks. Se on helppoo levittää koko käsiin kynsiä myöden, kun taas Niveaa käytän pelkästään kämmenselkiin, joskus myös kämmeniin, koska se on niin ärsyttävän paksua.


Oikealla Nivea, vasemmalla Oriflame.

Mulle on kans tärkeetä rasvan tuoksu. Siinäkin Oriflame vie voiton. Nivea tuoksuu vaan perusrasvalle, sillekin hyvin heikosti. En osaa määritellä miltä Oriflame tuoksuu, mut se tuoksuu sentään joltain, joten se on kivempi. :)

Näin muuten siitä sanotaan:
"Triple Protection Complexia sisältävä käsivoide suojaa ihoa UV-säteiden vanhentavalta vaikutukselta, kosteuttaa ihoa ja tasoittaa ihon väriä. Mehiläisvaha pehmittää ja manteliöljy ravitsee ihoa."
Hmm, tunnen itteni vanhaks...

Oriflamen rasva on suosikkini myös siksi, että se saa kädet kivemman tuntusiks. Nivea hoitaa ja iho tuntuu aamulla pehmoselta ja normaalilta, mut Oriflame saa kädet tuntumaan samettisilta, superpehmeiltä ja ihanilta!




Sanon vielä sanasen noista hanskoista, jotka oli paketin mukana. Ne ovat nerokkaat! Ennen mulla on ollut sellaset tavalliset valkoset pumpulihanskat, jotka on yleensä sen verran jämptit, et pitkien kynsien vuoks ne jää liian lyhyiks. Kiitos sille, joka keksi Oriflamen hanskamallin! Siinä menee siis noiden hanskan etu- ja takakappaleen välissä sormien vierustoja pisin vielä yksi kangaskappale. Näin ollen kynnet eivät hankaa saumaa vasten, vaan niillä on ihan ikioma paikkansa noissa hanskoissa. Rakastan niitä! :P

Sitten siirrytään muihin kosteusvoiteisiin. Ihmettelen oikeesti, miks täytyy joka ruumiinosalle olla oma rasvansa, miksei olis yhtä joka käy kaikkiin? Tehtäköön tässä välissä yhteenveto mun kosteusvoidetilanteesta.

Käsiin mulla on siis kahta eri voidetta.
Huuliin laitan Bepanthenia joka aamu ja ilta, lisäksi pari kertaa päivällä. Silti huulista irtoo nahankrämmäleitä ja ne on tosi rohtuneet välillä...
Silmänympärysvoidetta silmäluomiin.
Kahta eri naamarasvaa.
Kynsinauhoille tietty oma voiteensa.
Muulle kropalle kokovartaloemulsiota.

Eli ihon kunnossapitoon tarvitsen melkein kymmenen erilaista kosteusvoidetta! Mikä vielä huolestuttavampaa, vuos sitten mulla ei ollut kuin kahta. Olenko siis jotenkin enemmän tietoinen näiden rasvojen tarpeellisuudesta, vai onks munsta oikeesti tullut vanha? Jossain suositeltiin ryppyvoiteidenkin käytän aloittamista heti, kun täyttää kakskymmentä. Eli ne täytyy parin kuukauden päästä lisätä tohon listaan...

Uusimmat tulokkaat ovat kokovartaloemulsio (=kropparasva) ja silmänympärysvoide. Nekin sorruin ostamaan Oriflamelta, tosin kuukautta myöhemmin kuin käsirasvat. Oikeastaan halusin vain kropparasvan, mutta silmänympärysvoide tuli kaupan päälle.

Kropparasvalle oli käyttöä, koska mulla on aina suihkun jälkeen jalat tosi kuivat jostain syystä. Ihan hyvin niihin vois vetää jotain tuubirasvaakin, mut näin tän kuvastossa edulliseen hintaan ja ah, se tuoksu, se oli pakko saada! Tuoksuna on siis Mango & Jogurtti. Rakastan jogurttia yleensäkin ja sitten vielä yhdistettynä mangoon. Mieluummin niitä haistelen, kuin markettirasvan hajutonta hajua. Rasvana tää on yhden käyttökerran perusteella ihan hyvää, aika luirua tosin, mut tuoksu ainakin on just sitä mitä odotin!

Mukana tulleesta silmänympärysvoiteesta (Optimals Seeing is Believing Multi benefits Eye Cream) on vähän paha mennä mitään sanomaan, koska vasta kerran olen sitäkin käyttänyt. Sen pitäisi  "laskea silmänympärysalueen turvotusta, silottaa juonteita, vaalentaa tummia silmänalusia ja kirkastaa ihoa". Toivottavasti hävittäis ainakin nää tummat simänaluset!

Olen muutaman kerran tätä ennen lainannut äitini silmänymp. voidetta, niinä harvoina kertoina kun on tarvetta ollut. Se on muistaakseni Lorealin, ja siihen verrattuna tämä oli ainakin hieman vetelämpää. Se on vaan hyvä, koska se Lorealin on vähän liian tuhtia, sitä saa aina hetken pyöritellä sormien välissä, ennen kuin sen voi luomille töpötellä.




Naamarasvoista suosikit on apteekeista saatavat Novalan ja Humektan. Ne ovat Orion Pharman rasvoja. Novalan on oikeen jytyä tavaraa, sitä saa hieroa nassuun monta minuuttia, jotta se imeytyy. Mutta kun illalla laittaa sitä, aamulla on iho kunnossa. Käytän sitä aina silloin, kun meikinpoiston jälkeen huomaan, että ihoni on todella kuiva, punottaa ja hilseilee. Eli noin kerran viikossa...

Humektan on paljon kevyempi voide. Se imeytyy hetkessä, eikä jätä ihoa rasvaiseksi. Sitä käytän iltaisin, jos naamassa ei ole mitään kummempia, sekä aina aamuisin ennen meikkaamista. Siinä on lisäksi jotain desinfioivia ainesosia, mikä on hyvä mun iholle, joka on täynnä näppylöitä.

Eiköhän lopeteta tähän tämä kosteusvoideraportti.

Kuinka montaa erilaista kosteusvoidetta teillä on käytössä? Kokeiletteko aina uusia vanhan loputtua, vai pitäydyttekö vanhoissa, hyviksi todetuissa rasvoissa?

 
Oriflame-kuvat Oriflamen sivuilta, Orion Pharma-kuvat täältä ja täältä.