Sivut

tausta

30.1.2011

Akryylimaalituto osa II

Tosi fiksuu myöntää tää heti ekaks, mut tää nyt ei oikeen onnistunut. Tai siis videot. Pöydällä oli niin paljon kuvaushetkellä tavaraa, etten saanu kamerajalkaa mahtumaan muualle kuin sivulle. Eli videoissa näkyy paljon enemmän mun kämmenselkää kuin maalaamista... Mut toivonmukaan niistä edes jonkinnäköstä selvyyttä saa!

Samoin pahoittelen viivästymistä. Olen perjantaista asti tapellu näiden videoiden kanssa. Ne ei millään suostunut latautumaan tänne. Syyksi selvis meidän mahtava viihdepaketti. Jos lataan jotain kuvaa isompaa koneelta/koneelle, meidän tv sekoaa. Tai jos tv:stä katotaan jotain tallennettua, lataus ei onnistuu. Jipii! Yritin tänään nyt sitten aamulla, kun kukaan ei ollut tv:n ääressä, ladata videoita uudelleen. Arvatkaapa vaan onnistuiko? Ehei, turha luulo. Tein tän sitten vaikeimman kautta, ja nyt multa löytyykin sitten Youtubesta oma kanava. Kattelen sitä jossain vaiheessa vähän tarkemmin ja otan sen osaksi blogia. Tällä hetkellä sieltä löytyy vanhat videot, eli kynsitatska- video ja gaffiti nails- video. Tän postauksen videot pitäis olla siellä sillee, et pääsette kattomaan ne näistä linkeistä, mut muuten ne ei siellä näy, esim. haulla.


Ensin otetaan pieni harjoitus. Kaikki on varmaan nähny niitä kynsiä, jotka näyttää siltä, et niihin on vaan sohittu jotain viivoja eri väreillä. Nyt on tarkotus tehdä vähän samalla tavalla. Ottakaa siis valmiiksi pieni (eyeliner)sivellin, vettä, maaleja ja alusta. Laittakaa soimaan joku hyvä biisi, ja hakekaa siitä inspistä maalailuun. Tehkää viivoja, palloja, rinkuloita ja mitä vaan mieleen tulee. Tarkotus on opetella käyttämään niitä siveltimiä ja maaleja kynnelle. Paperille se on vielä helppoa, mut kynsi on pikkasen pienempi ja liukkaampi, joten sitä todella kannattaa kokeilla ennen kukkasten maalailua. Muistakaa tietysti laittaa aluslakat alle, ettei maalin ainesosat imeydy kynnen läpi verenkiertoon. Se tuskin on kovin terveellistä...
Mulla oli muuten musiikkina videossa Gotanin Tango Square. Ollaan baletissa tanssittu sen tahdissa, sitä kautta löysin sen. :)
Tokassa videossa, jonka feilasin parhaiten, tehdään iso kukkanen kynsiin. Selostan vähän tapahtumia, jos niitä on sitten helpompi tuolta katsella. Eli ensin tein ison kukkasen valkoisella. Kukassa on ulospäin levenevät terälehdet, jotka ovat vähän huiskaleiset. Sen päälle laitoin vaaleanpunaista keskeltä reunoille päin niin, että valkoista jäi uloimmaksi näkyviin pari milliä. Vaaleanpunaisen päälle taas samaan tapaan reippaasti tummempaa vaaleanpunaista. Lisäsin siihen samaan vaal.punaiseen vain sinistä väriä. Lopuksi kukkanen sai dotting toolilla tumman oransseja pisteitä keskelle. Sitten koristelin vielä tekemällä lehtiä kukkasen viereen. 
Viimeisessä videossa tehdään vielä pieniä kukkasia. Ne näkyy suht hyvin videolla, eli en niistä niin paljon kerro. Ne siis tein ihan vaan sutimalla kahta eriväristä maalia, tummaa keltaista ja valkoista ympyrän muotoon. Vähän niin kuin voikukan tapaan. En tajua miten tosta puuttuu yks osio, mut lopuks tein kuitenkin kynteen vielä mustia kiekuroita kaveriksi. Kuvassa ne sentään sit ainakin näkyy. :)
Alemmassa pari muutakin kokeilua, jotka ei kyl akryylimaaleihin mitenkään liity. :)

Noniin, nyt pitäis sit olla kaikilla akryylimaalien perusteet hanskassa, eikö? Jäikö vielä jotain, mitä oisitte halunnut tietää? Kiinnostaisko muukin kuin kukkaset? Voin tehdä tähän vielä kolmannen osan, jos löytyy tarpeeksi toiveita. Haluan siis tarkkoja toiveita, en lähde toteuttamaan sellaisia toiveita, kuin "jooo haluun muutaki ku kukkii", ennemminki näin: "haluisin tietää miten sais maalattu kissanpentujen kuvia". :) Jos ei tule mitään toivomuksia lisää, tämä tutoriaali oli sitten tässä. Kiitos kaikille, jotka sen luki läpi ja ihan mahtavaa jos tästä jollekin oli apua!

Ensi viikoksi yritän saada enemmän postauksia. Ainakin parit lakkaukset olisi esiteltävänä, samoin käsirasvoja ja lakkahankintoja. :)

26.1.2011

Akryylimaalituto osa I

Ja tästä lähtee akryylimaalituton ensimmäinen osa! Olen siis tällä hetkellä saikkarilla, niin aikaa riittää vaiks kuin paljon. Onnistuin saamaan silmätulehduksen. Tää on kyl aika kiva tauti, täytyy sanoo. En voi olla töis, etten tartuta muita, mut olo on ihan terve. Mitä nyt silmäs tuntuu vähä hassult, mut suurimman osan ajast en edes huomaa sitä tunnet. Ja tämähän liittyi tosi paljon tähän tutoon! :D

Eli täs ekassa osassa käyn läpi ihan perusasiat maaleihin liittyen. Ilman niitä on mun mielestä turha alkaa maalailemaan, nää kun on sen vert erilaiset maalit niihin lapsuuden vesiväreihin verrattuna. Tokassa osassa on sit videoita, joissa teen parit yksinkertaset akryylimaalikukkaset. Kukkasista on hyvä alottaa, ja sitten kun ne on hallinnassa, voi alkaa taiteilemaan kaikkee muuta.

Tarvikkeet


Akryylimaaleilla maalaamiseen ei tarvita mitään kummallisuuksia. 

  • Maalit tarvitset tietysti. Omani ostin Tiimarista, maksoi jotain 5-10e. Akryylimaali myydään tuubeissa, useimmiten sellaisissa viitisen senttiä pitkissä, mutta itelläni on kunnon säästötuubit, joissa on tavaraa 75 ml. Pikkutuubeissa on yleensä jotain 10 ml. Sillä ei ole mitään väliä minkä kokoisia ostat, mutta itse halusin tollaset isot, jotta uskallan käyttää niitä säästelemättä. Lisäksi noi muoviset purkit ovat helpompia kuin ne pienet metalliset. Metallisista saa aina kynsin hampain tiristää niitä viimisiä maalitilkkoja pois, ja useimmiten jossain vaiheessa onnistuu tekemään niihin reiän, jonka jälkeen maali kuivuu ja on piloilla. Jos pystyt tilaamaan Ebaysta, sieltä saat maalit todella edullisesti. Tässäkin olis aika kiva 12 tuubin setti alle vitosella.  Jos ei kuitenkaan pysty netistä tilailemaan, Suomestakin saa usein akryylimaaleja alennusmyynneistä noin kympillä. Kannattaa tutkailla varsinkin Tiimarin ja Suomalaisen kirjakaupan tarjouksia.

  • Heti maalien jälkeen toisiksi tärkein asia on siveltimet! Niitäkin saa monesta paikasta. Taas kerran vinkkaan teille niistä eyelinerin vanhoista sudeista. Ne ovat ehdottomasti parhaita tähän hommaan pienen kokonsa ja jämäkkyytensä ansiosta. Kaupoissa on yleensä turhan isokokoisia siveltimiä, joten ne kannattaa unohtaa kokonaan. Suomesta saat tilattua tai haettua Helsingistä Cesarsshopista nail art- siveltimiä. Sitä en kuitenkaan missään nimessä suosittele. Sori vaan, mutta saat sieltä yhden siveltimen samaan hintaan, kuin Ebaysta tilaat niitä kaksikymmentä. Hups, sori, huijasin. Ebaysta saat melkeen viiskymmentä nail art sivellintä samaan hintaan, kuin Cesarsshopista yhden... (Cesarsshopissa 7e/kpl + pk, Ebayssa 2e/15 kpl pk mukaan luettuna) :D  Toi Ebayn setti on myös siitä hyvä, et siinä on yks dotting tool. Se on oikeesti korvaamaton apu supertarkoissa tekeleissä. Pallojen teon lisäksi sillä saa nimittäin vedettyä tarkasti ohutta viivaa. Siveltimet kun tuppaa usein pomppimaan mihin sattuu, jos painaa vahingossa liian kovaa.
 
  • Maalien lisäksi tarvitset pienen kipon (vaikka vanhan kahvikupin) puhdistusvettä varten ja lakanakankaan palasen. Kankaanpalanen ei ole pakollinen, mut siihen on helppo pyyhkästä liiat vedet ja maalit, samoin kuin pieleenmenneet taideteokset. Jos ei kankaanpalasia kotoa löydy, hipsipäs lähimpään kangaskauppaan. Tongi vaikka jotain jämäkangaslaatikoita. Nenäliinan kokoinen kangaspala ei varmasti montaakymmentä senttiä maksa. 


  • Sitten vielä viimeisenä tarvitset alustan, jolla maaleja sekoittelet. Et voi todellakaan ottaa tuubista pensseliin maalia ja alkaa sutia, vaan tarvitset alustan, jolla voit sekoitella maaleja toisiinsa ja vettä maaleihin saadaksesi sopivan koostumuksen. Mulla ainakin esimerkiks punanen on sellasta litkua, et sitä kaataessa saa olla tosi varovainen, ettei koko maailma oo täynnä maalia. Musta sit taas, no, sitä ei todellakaan kaadeta. Sitä saa pruutata tuubista ulos ja melkeen leikata saksilla sen tangon poikki. Noi ei nyt ihan. :D Mut siis mulla on alustana yleensä vaan joku huono-onninen esine, joka sattus olemaan liki inspiraation yllättäessä. Allaolevassa kuvassa se on vahaliitujen kotelo. Se olikin oikeesti tosi hyvä, koska vahaliidut paino sen vert paljon, et alusta ei lähtenyt liikkeelle mun sekotellessa raivokkaasti luomisen vimmassa värejä toisiinsa. Ihan yhtä hyvin voit leikata kiiltävästä pahvista (esim. joku riisipaketti tai muropaketti) sen alustan tai sit jos haluat kestävämmän version, hanki joku muovipinnoitteinen, jonka voit pestä. Esimerkiks muovinen hiirimatto. Jos haluut kunnon vehkeet, kirjakaupoissa myydään mun muistaakseni sellasii muovisii valkosii palettejakin, mut munsta nää DIY-versiot toimii paljon paremmin tässä hommassa.Maalit

Akryylimaalit ovat täydellisiä kynsien maalaamiseen. Vesivärit (tai akvarellivärit) eivät ottaisi kynteen kiinni ja leviäisivät saman tien. Öljyvärit taas ottaisi kiinni, mutta niillä tulisi turhan paksua jälkeä, eikä se öljykään varmasti ole hyväksi terveydelle. Akryylimaalit ovat siitä kivoja, että ne ovat puoliksi vesiliukoisia. Toisin sanoen, maalatessasi voit ohentaa niitä helposti vedellä, ei tarvitse leikkiä tärpätin ja muiden myrkkyjen kanssa, mutta kuivuessaan akryyliväri ei enää ole vesiliukoinen. Eli jos olet unohtanut päällyslakan ja kastelet kätesi maalauksen jälkeen, taideteos ei valu viemäristä alas. Ilman päällyslakkaa se ei kuitenkaan hankausta kestä, joten parasta vaan laittaa päällyslakat maalikerrosta suojaamaan.

Akryylivärit myös kuivuvat todella nopeasti. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Hyvä juttu on ainakin se, että ei tarvitse kauan odotella seuraavan värin tai päällyslakan laittamista. Maali kuivuu oikeasti ihan muutamassa sekunnissa. Huonompi juttu on se, että maalit kuivuvat nopeasti myös siihen palettiin, joten kauhean paljon ei kannata kerralla siihen maalia laittaa. Sellanen pisara pysyy totta kai kauemmin käyttökelposena, kuin kynnelle levitetty superohut kerros, joten kannattaa paletilla pitää maalit pisaroina ja ottaa siitä tarpeen mukaan maalia toiseen kohtaan sekottelua varten. Se kannattaa myös muistaa, että jos maalia menee vaatteille, pese se pois välittömästi. Kuivuttuaan maali pysyy kankaassa melko jämäkästi, useimmiten se ei lähde siitä enää millään myrkyillä. Älä siis maalaa paras juhlamekko päälläsi! :P

Värioppia


Tähän voin vaan sanoa, et kokeilemalla se selviää. Pruuttaa siis jokaista väriä pieni läjä paletille ja kokeile mitä kaikkia värejä saat aikaiseksi. Peruskoulusta on varmaan väriympyrä ihan tuttu juttu, sen avulla saat esimerkiksi keltaisesta ja sinisestä vihreää, mutta kukas tiesi sen, että sekottamalla sinistä, valkoista ja ihan vähän keltaista, saadaan turkoosia? Ite opin sen pari viikkoa sitten, kokeilemalla totta kai. ;)


kuva
Aloita siis kokeilemalla ensin, miten väriympyrän värien sekoitus onnistuu. Sen jälkeen voit kokeilla muita. Eikä saa luovuttaa, suurin osa kokeiluista päätyy harmaaseen tai ruskeaan, mut sit onki hienoo, kun tajuu miten joku uus väri syntyy!Tässä vielä jotain vinkkiä maalien sekoitteluun.

Pastellivärejä saat sekoittamalla jotakin väriä valkoiseen. Valkoista täytyy olla suurin osa, lisää toista väriä siis ihan pikkuhiljaa. Varsinkin sininen on sellainen väri, että sen kanssa saa olla varovainen, sekoitat sitä mihin tahansa toiseen väriin. Se värjää todella helposti. Kannattaa aina lisätä sitä sekoituksiin ihan vain sen verran kerrallaan, että pensseli ihan vain hipaisee sitä sinistä maalia. Keltainen sitten taas on päinvastainen, sitä saa laittaa aika paljon toiseen väriin, ennen kuin mitään tapahtuu. Kannattaa siis ennemmin lisätä toista väriä keltaiseen, kuin keltaista toiseen väriin ja sinisen kanssa päinvastoin.Tummempia värejä kannattaa tehdä lisäämällä sinistä maaliin, ei mustaa. Tämä pätee ainakin punaiseen ja vihreään. Sinistä ei nyt tietenkään saa tummemmaksi sekoittamalla siihen lisää sinistä, joten siihen kannattaa käyttää mustaa. Tosin siniset on yleensä valmiiksikin jo aika tummia, niitä saa ennemminkin vaalennella. Keltainen on hieman vaikeampi tummentaa, mutta se onnistuu punaisella. Liikaa punaista lisättäessä siitä tulee tietysti oranssia, mutta lisäämällä sitä vain vähän, saat tummankeltaista.Sitten kun onnistuu tummentelut ja vaalentelut, voi alkaa kokeilla kaikennäköstä muuta. Samalla voi vedellä niitä värejä paperiin siveltimillä, niin saa siihen hommaan harjoitusta; paljonko painaa pensseliä, paljonko ja minkä paksuista maalia kannattaa käyttää.Näillä eväillä lähdetään sitten niitä kukkia maalailemaan seuraavassa osassa. Toivottavasti täsä oli edes jotain uutta, ettei kaikki ollu ennestään tuttua. :)

Ja totta kai kysyä saa jos jotain jäi epäselväksi, tai jos jotain jäi sanomatta!

23.1.2011

Nfu Oh- testailua

Taas edellisestä postauksesta on viikko. Yritän kyl saada tänne vähintään kahdesti viikossa postausta, mut täs vaan on ollu kaikenlaista. Kun on työ, harrastus ja blogi, ni tuntuu et kaikkee ei ehdi tekemään. Mut en siitä sen enempää ala selittelemään!

Kiireen takia en ehtinyt sen kummempia koristelujakaan kynsiin väsätä. Vähän oli jotain ideaa kyl mielessä, mut nyt kun olis aikaa toteuttaa, täytyy jo ottaa nää lakat pois ja uudet tilalle. Mut ei se mitään, nää lakat oli tällasenaskin aika upeen näköset, vai mitä?
Alle vedin pari kerrosta sitä edellisessä postauksessa näkynyttä Orlyn Halley´s Cometia ja päälle Nfu Oh´n sinivihreää flakies-lakkaa. Noissa kuvissa se vihreys ei kyllä tule yhtään esiin, mut oikeestikin se aika harvoin näkyi. Suurimman osan ajasta siinä näkyi vain toi sinisyys. Mut tykkään silti tosi paljon! Aina kun vähänkin liikuttelee sormia, kynnet näyttää vähän erivärisiltä. :)

Sitten näytän vielä kuvan siitä "projektistani", josta olen koko tammikuun puhunut. Tein siis ystävälleni kalenterin täksi vuodeksi. Sisälle piirsin, maalasin, askartelin jne. joka viikolle jonkun kuvan. Loppuvaiheessa meinas ideat loppuu, kun piti yli viiskyt kuvaa sinne keksii, mut onneks lopulta riitti joka sivulle täytettä. :)

Katotaan jos joskus laitan jotain sivujakin tänne näytille, jos saan siihen kalenterin omistajalta luvan, mut kansi näytti tältä:


Päällystin sen siis vaaleenpunasella lakanakankaalla ja ompelin siihen vielä tollasen alareunassa näkyvän kiinnitysjutun, koska vihko pullisteli niin paljon, et se on pakko sulkee nepparilla. Oravan leikkasin paperista, lättäsin valkoselle paperille ja päällystin kontaktimuovilla. Siihen ompelin ympärille pitsireunukset ompelukoneella ja sen jälkeen viel käsin helmet ja pitsihörselön ulkoreunat. Vuosluku on kangasmaalilla tehty. Oli kyl niin kiva tehdä tota, vaiks viimiset kaks viikkoo teki mieli vaa heittää se saunanpesään. Meillä oli kalenterin kans vähän erimielisyyksiä nimittäin. :D Mut onneks sain sen valmiiks ja "tilaajakin" oli tosi tosi tyytyväinen. :)


Sitten piti vielä sanoa, et tällä viikolla olen lakannut toisten kynsiä enemmän kun tarpeeks! Alkuviikosta lakkasin työkaverin kynnet Tupperware-kutsuja varten, joita hän emännöi ja samana iltana hänen tyttärensä kynnet (erivärisiä hilelakkoja monta kerrosta ja vielä timantteja paljon päälle :D ). Perjantaina piti taas lakata yhden työkaverin kynnet, mutta hän olikin kipeä. Kysyin sitten haluisko joku muu lakkaukset, kun kerran olin lakkoja ottanut mukaan. Ennen kun olin saanut edes lauseen loppuun, siinä olikin jo jono päydän vieressä... Yksi sai vaaleanpunaiset kynnet konadoinneilla, toiselle Orlyn Space Cadetia ja päälle liskot Bundle monsterin laatoista, koska hän oli ehkä menossa liskonäyttelyyn viikonloppuna ja yhden työntekijän lapsi sai taas hilekuorrutteeet kynsiinsä. Saa ainakin hyvää harjotusta, kun on tarkotus Ninan kanssa kesällä alkaa kenties lakkailla ihmisten kynsiä erilaisissa tapahtumissa Dazzling Nailsin nimissä. :)

Ens viikolla sitten luvassa se akryylimaalituto, jonka lupasin joskus tekeväni. Teen sen ehkä kahdessa osassa, mut kattoo nyt. Kuvat on otettu sitä varten, mut en vielä tiedä paljonko tekstii tulee. Mut tuntien ei varmaan ihan parilla lauseella selvitä. :P

Ensi kesää ajatellen kyselen, paljonko sinä maksaisit harrastelijan tekemistä lakkauksista, jotka tehtäisiin esim. ulkoilmakirppiksellä? Siihen kuuluisi aluslakat, värilakat, päällilakat ja koristelut toiveiden mukaan. Esimerkiks konadointia, timantteja, fimoja tai käsinmaalattuja koristeita.

14.1.2011

Moi ostin kynsilakkoi!

Perustervehdys tullessani kotiin shoppailureissulta. :P Ei mut nyt hoidetaan tää postaus alta pois, nimittäin on tullu osteltua joulu- tammikuussa paaaljon lakkoja, enkä oo niit täällä esitellyt. Olen vaan miettinyt, et kylhän ne sit tulee lakkausten mukana esitelty, mut on ne nyt sit kivempi nähdä tällee swatcheillakin.Nämä tuli tilattua Ebaysta marraskuun ihan lopussa. OPIn My Private Jet ja Show it & Glow it!, lisäksi Orlyn Solid Gold ja Halley´s Comet. Mietin noita vaikka kuinka kauan. My Private Jetiin päätysin siksi, koska se oli jotenkin jännä, tummanruskea, melkein musta holoefektillä. Hileisä Show it& Glow it oli muuten vaan mahtava hilelakka. Tosi peittävä ja nätin värinen, lisäks tuntuu et se kimaltais viel tavallisii hilelakkoi enemmän. Solid Gold piti saada, koska mulla ei ollut vielä yhtään suede-lakkoja. Jouluakin ajatellen otin kultasen, koska mulla ei ollut ainoatakaan kultasta lakkaa. Ja tämähän nähtiinkin joulukuun alussa joulukuusi-kynsissä! Viiminen sit taas oli rakkautta ensi silmäyksellä. Oon niin hulluna avaruuteen liittyviin asioihin, ja ton nimi oli Halley´s Comet. Toivottavasti elän niin kauan, että ehdin nähdä sen (komeetan, ei kynsilakan...)! Väri tottakai ratkaisi myös. Toi on vähän turkoosihko, ja se on yks mun suosikkiväreistä. Kimallus kelpaa tietty aina, harakka kun olen, ja tosa on ihan älytön kimallus. Sellanen nätti vielä. Ei mitään hopeisia hippusia tai muuta tylsää, kun se hohtaa oikeen tumman turkoosina.


My Private Jet ja Show it & Glow it.

Solid Gold ja Hallye´s Comet.


Sitten pari kirpparilakkaa. En edes kattonut näiden merkkejä tai nimiä, mut pari euroo per pullo makso, ja ihan kiitettävän paljon oli pulloissa lakkaa. Tota vihreetä olen jo aiemmin kattonut, ja nyt sitten tuli ostettua. Tai siis joulukuun puolessa välissä. Toi punanenkin näytti pullossa superhienolta, mut harmikseni huomasin, et hileet olikin kynnessä hopeisia, vaiks pullossa näytti punasilta nekin. Ihan kiva silti!


Sitten sieltä Seppälän alennusmyynnistä sain itelleni Models Ownin Pink Blushin! Aaa kuinka ihana pinkki!


Kuten näkyy, ei mulla ton pinkkiä aiemmin ollutkaan. :D Noi siis oli lähiten tota MO:ta. Vasemmalla ylhäällä tää vispipuurolakka, La Femme Beautyn Pink Cream ja toisella puolella joku ylivanha H&M-lakka.


Ja sitten joulualennusmyyntilöytöihin. Ekaa kertaa tuli ostettua Trindin värilakka. Tais olla puoleen hintaan. Se on tosi kiva tumma turkoosi, mut ilman mitään kimallusta. En silti ihan cremeksikään sanois... Jotain cremen ja shimmerin väliltä, mut vähän enempi creme. :D

Oikeella puolella sitten Snowcrystalin vaaleensininen lakka. Vähän epäilyttää sopiiks se mulle, mut tosi nätin värinen se on! Pastellisininen multa puuttuskin. :)

Ja vielä siitä oikeelle on Wild&Crazy-Seppälälöytö, sävy nimeltään Carissa. Taas yks pinkki joka multa puuttus. :P Se on tosi tumma, eikä mulla ollut viel yhtään shimmeristä tummaa pinkkiä. Se on ihan mun hiusten värinen!


Toinen Wild&Crazy-löytö oli tää tummansininen, aavistuksen verran shimmerinen lakka. Oon niin monet kerrat kaivannu tummansinistä lakkaa, mut se ainoa mikä mulla on, on kuivunu purkin pohjalle jo viis vuotta sitten. Ehkä nyt raaskin heittää sen menemään. :D


Ja ah, uudet ihanuudet, jotka postimies eilen toi! Nfu Oh´n lakkoja! Toi hopeehan on jo vanha, mut muut on uusia. Tota hopeetakin oon lätrännyt vaiks kuin paljon konadeihin, marmorointeihin ja koristeluihin, mut siitä ei näytä kuluneen yhtään. :D


Eli siis vasemmalla hopeinen holo #61, sitten vaaleanpunainen ja sininen holo #64 ja #65. Toisiksi viimeinen on flakies-lakka, jonka hituset loistaa vihreinä ja lakka on tollasta sinertävää. Viimisenä GS14, jonka lisäsin vielä ostoskoriin nähtyäni sattumalta swatchin siitä. Musta lakka, jossa on joukossa pienen pieniä hileitä, jotka loistaa kaikissa mahdollisissa väreissä.
Ja keinovalossa otettu kuva. Ei ole oikeen edukseen toi musta, mut katotaan jos saan joskus kuvattua sen efektin siitä hyvin!

Että tollasia lakkoja. Nyt kyl alkaa yhä enemmän huomaamaan, et lakkoja ostellessa tulee sellanen "ai eiku oho mul onki jo tämmöne". Siis oon riippuvainen lakkojen ostosta, mut en voi ostaa mitää, ku mul on jo sitä vastaava. :D No, onneks mul on Ebayn tarjonta viel aika pimennossa...

Paljonkos teillä tulee kuukaudessa osteltua uusia lakkoja?


11.1.2011

Muumimamman pilvipuuro

Tällä kertaa tulee vähän vähemmän tekstiä, koska mulla on yks projekti kesken, jonka vuoks mun pöytä on niin täynnä tavaraa kun vaan voi. En ihmettelis vaiks jalat pettäis. :D Joudun kuitenki nyt kirjottaa kädet ilmassa, eikä mun mahtavat lihakset oikee kestä tällasta kannattelua, siksi siis lyhyestä virsi kaunis. Voin toki jaaritella tapani mukaan, mut sitten isken kyynärpäät hileliimaan ja käsivarren maaliin, et jospa nyt kuitenkin lopettaisin jo alkaneen jaarittelun ja siirtyisin asiaan...

Eli kynsiä pitkästä aikaa! Nimenä muumimamman pilvipuuro, koska siltä ne näyttää. Vispipuurolta siis. Äiti sai meidät pienenä syömään vispipuuroa, kun se nimitti sitä muumimamman pilvipuuroks, aika ketkua!Hehee, pistetää oikee monta kuvaa, ni tekstinpuutetta ei huomaa! :D

Näis kynsis ei nyt sillee oo mitää uutta, lumihiutalekynsii näkyy nyt joka toises blogis, mut rakastan lumihiutale-kuvioo, ja sellanen kun löytys uusista bundle monsterin laatoista, oli pakko koklaa. :) Piristin sit sentää niiiin nähtyä juttua erikoisella pohjavärillä, joka on itseasias La femme beautyn Creme pink. Päällä liukuvärjäyksessä lisäks Models Ownin Pastel Pink ja ne mun kaks Misan lakkaa, vaaleenpunanen ja helmiäisvalkonen. Pisteet tein viel pinkillä two waylla. Oisin pistäny timantit, mut kynnet kärsis jo tarpeeks edellisienki poistamisest...

Jups, mut nyt on kädet sit siin hileliimas, joten lopetan tähän et vältän ees sen maalin. Koitan pistää jotain kivaa postausta vielä täl viikolla tulemaan, jos tää toinen projekti nyt sit valmistuis ekan.

Turkulaiset, käykääs muuten Hansan Seppälässä äkkii, siellä on kaikki -40%, myös kynsilakat! Wild&Crazyja oli kivasti jälellä ainakin eilen viel, Models owneista mä vein toisiks viimisen. :P Kerron lisää ostoksista sit myöhemmin, nyt öitä kaikille!

3.1.2011

Sekalaista selostusta

Niin monesta asiasta on pitäny tääl kertoo, mut ne on liian pieniä juttuja yhteen postaukseen, joten länttäsen ne kaikki nyt tähän. Paitsi et puolet oon jo unohtanu. :D

No, ensin kynsiasiaa. Postista kotiutui viimein Bundle Monsterin laatat! En ole vielä kokeillut, mut suunnitelmia on jo... Kakskytyks laattaa makso postikuluines vähän päälle 15e, joten ei ole todellakaan hinnalla pilattu Konadeihin verrattuna.

Tällasia laattoja pakettiin kuuluu (kiitos kuvista bundle monster!)
Eipä tarvii vähään aikaan (jos koskaan) laattoja tilata!

Pari päivää sitten sain myös idean, et vois kirjottaa jonkun tuton akryylivärien käytöstä. En oo muistaakseni sellasta missään nähnyt, mut kuitenkin monet on ne värit ostaneet katottuas youtubest jonkun videon, misä joku vaa läiskii ne värit kynnelle paris minuutissa ja jee taideteos on valmis! Et siis tutos olis ihan perusteita värien käytöstä ja sit jotain pientä, helppoa ohjetta.

Sain eilen toisenkin idean! Se nyt on vaan kaukainen haave, joka ehkäpä ei koskaan toteudu, mut kuis hienoo ois päästä pitää kynsikurssi jonnekki kansalaisopistolle? En saanu eilen unta kun kissa mokoma juoksi mun naaman yli ja mussutti mun hiuksii koko ajan, joten suunnittelin jo sitä kurssii. :D Siel kertoisin ainaki, mitä tarvitaan sellaseen peruspakettiin (lakat ja tarvikkeet siis), sit ois koristelutekniikoista, koristelumateriaaleista, ostopaikoista (Ebayn käyttö), kynsiblogeista (ne kun on aika tärkee osa harrastusta monille kynsiharrastajille, vähintään inspiraationlähteenä), lakkamerkeistä, miten lakka levitetään oikeeoppisesti... Tietty myös harjoteltais oikeesti!

Mut sit taas, kiinnostaaks ketään? Tai varmasti kiinnostais, jos ne tajuu mist on kyse, mut nää mörrimöykyt tääl korves jos asun ei välttist tajuu. :D Ja sitä paitsi, menettäisin työttömyyskorvaukset jos hankkisin työn. :D No, huhtikuus loppuu työharjottelu, et sit vois harkita. Paitsi et pääsisin vaa syyslukukaudelle, eikä mul oo mitään hajuu mitä syksyl tapahtuu. Jos vaikka muutan Utsjoelle opiskelee, ni käy siin sit kerran viikos Turus vetääs jotain kurssii...

Nyt viimeistää unohdin mitä muuta piti sanoo, ku oon nii intsinä. :D

Ainaki piti sanoo, et offailu on iloni. Toisin sanoen, mun jutut lähtee aika usein sivupoluille, myös tässä kynsiblogissa, joka on vähän muutaki ku kynsiblogi. Sikspä kysyn teiltä, pitäiskö mun merkata selkeesti, mitkä postaukset ei liity kynsiin? Kertokaa se nyt, tai vaietkaa iäksi. Eli esimerkiksi kirjotanko ei-kynnellisen postauksen otsikkoon vaikka alkuun OT (off topic), joten sit ne joita ei muut jutut kiinnosta, voi skipata koko postauksen heti otsikosta. Tarkotus olis lisätä ainakin askartelupostauksia, et aina ei mennä edes ulkonäössä tai mun elämässä, jotka varmaan kynsijutun seassa menee. Vai osaatteko ite olla lukemati sellasia postauksia, jotka ei kiinnosta ilman suurempia merkitsemisiä?

Loppuun vielä jotain kuvia. Aattelin aina välillä tehdä tämmösen himotuslistan. Mulla on usein joitain tavaroita himotuksen kohteena. Toisin sanoen en saa sielulleni rauhaa, ennen kun saan ne. :D

Tällaista siis tällä hetkellä pyörii mielessä...


Kuva täältä
Sizzixin Big Shot-masiina. Leikkaa kaikenmaailman materiaaleista haluttuja kuvioita. Toimii siis ihan ku sellaset kuvioleikkurit, mut tohon samaan vehkeeseen saa ostettu vaiks mitä muottei. Sil saa myös leikattu pahvilaatikon sillee, et se on taitteluu vaille valmis, esim. seuraava boksi on tehty tällä.

Kuva
Harmi vaa et toi vehje maksaa Suomes 100e. Lottovoittoa ootellessa... (Etenkin nyt toi vehje kelpais, kun leikkelin eilen pahvista kymmenen tuntia kaikkee kivaa. Tolla se olis vaa tsup ja valmis.)

Ihana Paavo Pesusieni-paita! Rakastan Paavoo. Harmi vaa et nää on kaikkialt loppu...

Ja toinen, nää ei oo kaikkialt loppu, mut en haluis maksaa yhest t-paidast kahtakymppii...

Kuva

Nfu.Oh´n lakkatilaus on ollu pitkään harkinnassa. Maailman paras hololakka. Hopeinen mulla on jo, pari lisävärii ois kiva. :) Lakkaa pullos on älyttömät 17 ml ja hinta on 6,5e, joten ei täs varmaa kauheen kauan jahkailla! Tai siis oon jahkaillu jo puol vuotta, mut joo hehe ei saa aikaseks...


Kuvat

Paul´s boutiquen laukut vaan on niin ihanii. Eikä ne maksakkaa enempää ku jotkut peruslaukut, mut jotenki en vaa tiedä sopiiks ne mulle. Eli näit kuolaan muuten vaan, en välttist ostaakseni. :D Alessin keittiötarvikkeet on niin söpöjä! Mulla on jo saippuapullo, talouspaperiteline, apina-suola- ja pippurisirottimet ja apina-sokerikippo. Nääki silti ois kivoi, kermakannu (yllä), pippuri- ja suolasirotin (alla), soijakannu (alimpana).Kuvat
Seuraavaks viel yks astiasarja, johon oon rakastunu. Näin näitä Stokkalla. Nää on Pip Studion astioita, ja näit on pakko saada! (Vaiks mul keräilläänki jo kahta eri astiasarjaa... Bottnaa ja Satumetsää, jos kiinnostaa. :)  )


Eiks oo sulosia? Äääää, tahdon oman keittiön ja sit järjestän teekutsuja noiden kanssa! Onneks noi ei oo pahan hintasii, voin alkaa keräillä niit itelleni. :D

Nostetaas viel tää kysymys tähän lopuksi esille. Täytyykö mun merkitä ei-kynnelliset postaukset jotenkin, et ne joit ei kiinnosta, voi helposti skipata ne?

Jee, nyt on hyvä mieli kun listasin noit haavei tähän. Vaiks mul ei oo niitä, ni haaveilu on ihanaa! :)

Heeei, nyt muistin viel yhden asian! Kurkatkaapas mun Nail-Mania Magazinen haastattelu täältä! :)

Heeei II, taas muistin! :D Kaikki herää huome sit ku aurinko nousee ja kattelee taivaalle, koska huomen on auringonpimennys! Ursa sanoo näin: "Suomessa pimennys on näkyvissä Pohjois-Suomea lukuun ottamatta. Muuallakin Suomessa pimennys näkyy kehnosti, koska Aurinko on hyvin matalalla. Vain Kaakkois-Suomessa pimennys on havaittavissa kokonaan, mutta pimennyksen alun havaitsemiseen tarvitaan esteetön näkymä aina horisonttiin asti. Muualla Etelä-Suomessa Aurinko nousee muutamia minuutteja pimennyksen alkamisen jälkeen."